Benke Norbert – Bemutatkozó

Bemutatkozás!

Kedves Somogyi, Vasasi, Hirdi és Mecsekszabolcsi lakosok!

Benke Norbert, 51 éves pécsi lakos vagyok. Van négy gyermekem, közülük három kiskorú, valamint van két kicsi unokám is.

Nagycsaládos szülőként ismerem a mindennapi nehézségeket, ami óhatatlanul vele jár a kisgyermekes élettel.

Hivatásomat tekintve már 19 éve vagyok a Vasas Szakszervezeti Szövetség regionális vezetője.

Öt évig dolgoztam a versenyszférában, előtte pedig a Mecseki Szénbányáknál dolgoztam több mint 12 évet vájárként Anna aknán, Bétán és Zobák bányán.

Péterffy Attila Polgármester úr megkérdezett, hogy vállalnám-e az önkormányzati választásokon a megmérettetést, mint független/civil jelölt, amit elfogadtam.

Azért kedves számomra az 1-es körzet, azaz az Önök lakóhelye, mert itt találkozhatom a régi bányászokkal, akikkel sok szép emléket lehet megosztani arról a kemény, embert próbáló munkáról, ami már csak a mi emlékeinkben létezik. Mivel kisgyermekes szülő is vagyok, ezért ismerem a gyermekeket nevelők mindennapi gondjait, nehézségeit. Magam is családi házas övezetben lakom, így tudom, hogy milyen fontos az utak állapota, az óvodába, iskolába jutás a gyermekekkel, és a hétvégi aktív pihenés lehetősége. Szeretném tovább ápolni a bányász hagyományokat, hisz mind a múltam, mind a szívem erre kötelez, de ugyanakkor fontosnak tartom a rekreációs lehetőségek bővítését a településeken mind a szülők, mind a gyermekek számára. Terveim között szerepel az óvodák informatikai rendszerének, cseréje, járdák, tükrök, buszmegállók felújítása, sebességmérők, és kamerák telepítése stb. Mindezt az Önök közösségével együtt szeretném megoldani, hiszen a helyi lakóknál senki nem tudja jobban, hogy mire van szükség a lakóhelyén.

Ma már mindenki politizál, de én ezt nem szeretném folytatni. Megszoktam már, hogy a Vasas szakszervezeti tagságában az ügy a fontos, nem a pártpreferencia, így az önkormányzati képviselői választásoknál is ehhez tartom magam.

Nem tartok senkit ellenségnek, bárkire is szavazzon az országgyűlési választásokon.

Számomra az a fontos, és egyben az is lesz a dolgom megválasztásom után, hogy a helyi közösségek érdekeit érvényesítsem a Pécsi Önkormányzatnál, amit minden tudásommal, tapasztalatommal, és kapcsolataimmal felhasználva fogok végezni.

Tisztelettel:

Benke Norbert

A Pécs Jövőjéért Egyesület képviselő jelöltje.