Asztalitenisz hírek – Május

Asztalitenisz hírek

Befejeződött a Pécsi Városi csapatbajnokság mindkét osztályban és újra csak jó híreket tudunk közölni.  A városi 1. osztály bajnokságban a Somogyi Bányász I.-PKK  csapata Bocz Attila, Bocz József , Papp Károly, László János összetételben az idén is a  második helyezést érte el. Egyéniben Bocz Attila állhatott fel a dobogó legfelsőbb fokára párosban pedig Bocz Attila és Bocz József szerezték meg az első helyet.

A második csapatunk a Somogyi Bányász II. – PKK , Czúth József, Pap György, Vokó Tamás, Mátyus Árpád, Túri Tamás  versenyzőkkel hatalmas fölénnyel vereség nélkül nyerte meg a város 2. osztály bajnokságát. Egyéniben is az első három helyen csapatunk versenyzői végeztek, első helyen Czuth József, második Pap György harmadik pedig Vokó Tamás lett.  Párosban is elhoztuk at aranyérmet Czuth József és Pap györgy összetételben. Idén három csapatot is indítottunk a bajnokságban . A Somogyi Bányász III. -PKK  , tisztes helytállással szerepelt a városi 2. osztályban és sok tapasztalatot szerezve edződött a nála jobb csapatok társaságában. A csapat összetétele: Bencze Béla, Mislyenácz Zalán, Tegző Lóránt, Józsa Tibor, Kleics Dávid és Danis Imre  

Szakosztályunk elérte a bajnokság elején kitűzött célt. Mindhárom csapat becsületesen és sportszerűen közdött és bátran kijelenthetjük , hogy az amatőr asztaliteniszben a városban meghatározó szerepet töltjük be. Mindezt erősíti az utánpótlással való komoly foglalkozás ténye is, amivel nem sok csapat büszkélkedhet a városban. Medgyessy Bálint tanár úr vezetésével az Vasasi Általános iskolában 8-10 fő gyerek foglalkozik asztalitenisszel , akik közül már Szűcs Miklós és Benkő Noel átkerült a felnőtt csapat tagjai közé míg Tegző Lilla az edzéseit továbbra is a PEAC ban folytatja.    

Április 27.-én kerül megrendezésre a Pécs városi bajnokság 2. csoportjának a záró kupája , melyet a Városi Asztalitenisz szövetség megbízott vezetősége és a Pécsi Kulturális  Központ szervez . A rendezvényt a Kodály Zoltán Művelődési Házban tartjuk meg Pécs-Somogy Bányatelepen 8 órai kezdettel, melyre mindenkit szeretettel várunk.

Az elért eredmények újra azt  igazolják hogy a szakosztályunkban folyó kemény  munkát meghozza  a gyümölcsét. Továbbra is szeretettel várjuk a fiatalok jelentkezését akik szívesen kipróbálnák magukat ebben a szép sportágban. Az edzéseink  ,melyek  hétfőn, szerdán és pénteken vannak 16 órától,   valamint a bajnoki mérkőzéseink is nyitottak , ezeken bárkit szívesen látunk.

Danis Imre

szakosztályvezető