Pályázatok

Pázyázati azonosító és projekt címe:

VCA-KP-1-2021/5-000930  Sok Hírünk Van –Pécs peremkerületi print és online kommunikációs fejlesztése

Szakmai tartalom, projektterv:

Pécs hátrányos helyzetű peremkerületében (Somogy, Vasas, Hird településrészek, korábban önálló falvak) egyesületünk önkéntes munkával 2007 óta Sok Hírünk Van c. közösségi, közéleti lapot ad ki (lapengedéllyel, NMHH 02-02-0001254/2017 és KÖH 163/141/1/2008.engedélyek, lásd a www.shvonline.hu oldalon részletesen) havonta 2200 példányban 12 oldalon, eljuttatva 2100 háztartásba, közösségi intézményekbe megszólítva ezzel a településrész közel 7000 fős lakosságát. A print megjelenésen túl jelen vagyunk a www.shvonline.hu és a www.kobeko.hu weboldalakon és ugyanezen nevekkel a FB-on is.

Jelen projekttervünk elsődleges célja mind a print, de főleg az online felületeink erősítése, – profizmus kialakítása, az eddigi önkéntes munka megtartása mellett szakképzett digitális munkatárs és külsős tartalomgyártó szakmai szolgáltatás igénybevétele a szakmai munka fejlesztése érdekében, – igazodva a megváltozott  tartalomfogyasztási trendekhez: célirányos tematikus mellékletek kiadása, flyer-ek, plakátok-szórólapok nyomtatása (print-fejlesztés), ezen túl közösségi médiamegjelenések fokozása, oldalkövetők növelése, célirányos érdeklődési csoportkörök kialakítása, weboldal fejlesztés átalakítás és modernizálás, hirdetések aktivizálása, (online felületeink erősítése). A fentiek együttes alkalmazása mellett tartalomgyártás külsős segítséggel főleg a bányászati és településrészi hagyományok bemutatása, népszerűsítésével pl. videók, riportok, portrék, stb. (print és online felületek erősítése).

Másodlagos célként a fentiek együttes egymást erősítő alkalmazása mellett nagyobb elérést realizálva hatékonyan megszólíthatjuk a település lakosait, így bevonva őket a helyi közösség aktivitásába, mert van egy hozzávetőleg 30 %-os réteg, akik a településrész szépségei, és a nyugodt természeti környezet miatt választották az ideköltözést, de eddig nem nagyon kapcsolódtak be a programokba, a közösségi életbe, mintegy “alvóváros” üzemmódban élve/lakva a területen, de célunk identitásuk erősítése.

Tevékenységek:

  • Pályázati dokumentáció összeállítása, pályázati dokumentáció elkészítése:2021.05.01.-2022.05.21.
  • kommunikációs munkatárs alkalmazása: 2021.07.01-2022.06.30.
  • A print és online médiafelületek szakmai kooordinálása, irányítása print médiatermék előálíítása: 2021.07.01-2022.06.30.
  • Sok Hírünk Van közéleti havilap előállítása, nyomtatása, print médiatermék előálíítása: 2021.07.01-2022.06.30.
  • Flyer, szórólap, hírlevél eseti print termékek előállítása, nyomtatása, online közösségi és web felületek fejlesztése: 2021.07.01-2022.06.30.
  • www.kobeko.huwww.shvonline.hu és FB, Instagram és egyéb közösségi médiafelületek hirdetése, fejlesztése, arculattervezés brandmanagement, projektmenedzsment biztosítása: 2021.07.01-2022.06.30.
  • szakmai szerkesztőségi munkatárs alkalmazása, szervezeti arculat kialakítása, web- és közösségi médiafelületek fejlesztése: 2021.07.01-2022.06.30.

Szakmai beszámoló

A támogatásnak köszönhetően sikeresen elértük az alábbi kitűzött céljainkat, fejlesztettük a projektben megfogalmazottakat, úgymint a print megjelenésen túl folyamatosan jelen voltunk a www.shvonline.hu és a www.kobeko.hu weboldalakon és ugyanezen nevekkel a FB-on is. Sikeresen elértük a kitűzött céljaink közül, hogy mind a print, de főleg az online felületeinket erősítettük, az eddigi önkéntes munka megtartása mellett szakképzett digitális munkatárs és külsős tartalomgyártó szakmai szolgáltatás igénybevételével fejlesztettük a szakmai munkánkat. A megváltozott

 tartalomfogyasztási trendekhez igazodva elértük, hogy folyamatos megjelenéssel print-fejlesztés a helyi lapunk “kitört” a városrészi környezetből azáltal, hogy a bányászati gyökerekkel rendelkező szomszédos településeken is megjelentünk online. Ezen túl közösségi médiamegjelenéseinket fokoztuk, oldalkövetőket növeltük, célirányos érdeklődési csoportköröket is sikerült kialakítani, weboldalunkat fejlesztettük, átalakítottuk és modernizáltuk.

Mind a szakmai szerkesztőségi munkatárs alkalmazása, mind a külső tartalomgyártás sikeresen biztosította a projekttervünkben kitűzött céljaink elérését. Ezen túl a helyi újságunk folyamatos megjelenésével elérve print kiadvánnyal a településrész mintegy 7000 lakosát szintén ezen kitűzött céljaink elérését biztosította. A fentieken túl a szomszédos Komló városra is kiterjesztettük tevékenységünket, hírünket célzott bannerekkel, interjúkkal, hirdetésekkel egyetemben, ezáltal a bányászat, mit térségünk egykor volt meghatározó kötőszövete, a hagyományőrzéssel, emlékezéssel, szakinterjúk és riportok készítésével valósult meg.

Elsődlegesen Vasas-Somogy-Hird 2150 háztartása, mintegy 7000 fő mellett Komló város lakossága bányászati múlttal, érdeklődéssel rendelkező lakossága sikerült elérni, havonta rendszeresen.

Projektünk esetében csatoltuk a lementett weboldalakat, képernyőmentéseket, ahol a méretkorlát megengedte ott a riportokat, interjúkat, amik jelenleg is elérhetők A pályázat során elnyert támogatás egy része segítségével létrehozott kiadványunk mind a tárgydőszakra, mind a teljes időtartamra vonatkozólag elérhetők, letölthetők innen: www.komloiujsag.hu  A helyi kiadbványunk pedig innen https://shvonline.kobeko.hu/ és innen https://issuu.com/home/published érhető el online. Ezen túl a hirdetéseket, bannereket kihelyezték a www.komloiujsag.hu oldalra. A banner az SHV aktuális számára mutat és a Komlói Újság minden cikkénél megjelenik a weboldal oldalsávjában. A megjelent bannereket is és a képernyőképeket csatoltuk.Továbbá a Komlói Újság főoldalán a KoBeKo logója kihelyezésre került a partnereink közé ami a KoBeKo weboldalára mutat, erről szintén csatoltunk egy képernyőképet.

A pályázat során elnyert támogatás egy része segítségével létrehozott kiadványunk mind a tárgydőszakra, mind a teljes időtartamra vonatkozólag elérhetők, letölthetők innen: https://shvonline.kobeko.hu/ és innen https://issuu.com/home/published. Ezen túl a hirdetéseket, bannereket kihelyezték a www.komloiujsag.hu oldalra. A banner az SHV aktuális számára mutat és a Komlói Újság minden cikkénél megjelenik a weboldal oldalsávjában. A megjelent bannereket is és a képernyőképeket csatoltuk.Továbbá a Komlói Újság főoldalán a KoBeKo logója kihelyezésre került a partnereink közé ami a KoBeKo weboldalára mutat, erről szintén csatoltunk egy képernyőképet.

Sikerült a projekttel a kitűzött célt elérni, köszönhetően a következő VCA projektnek, azt sikeresen folytattuk a következő (2022-es) esztendőben is. Köszönjük, ehelyütt is a lehetőséget!