Képviselői Hírek – Január

Képviselői hírek

Új év, új lehetőségek és remények! Ezen gondolatok mentén kívánok minden kedves somogyi, hirdi, vasasi, hősök-terei, árpád-tetői és környéki lakosnak egészségben megélt, sikerekben gazdag új esztendőt!

A következő közgyűlés JANUÁR 22-én kedden lesz, az „óév” utolsó közgyűlése december 14-én volt. Immáron sorrendben a harmadik (októberi, novemberi és decemberi) közgyűlés a korábbi színvonaltalan, pártharcokkal, a városvezető koalíció marakodásával, sajátjaik leszámolásával, családtagok, haverok újabb pénzes helyekkel „megkínálásával” tűzdelt, és még a karácsonyra sem tekintettel további belharcok, polgármesteri arrogancia és…és…így tovább, sajnálatos!A képviselői facebook oldalamon követhetik az eseményeket két lap megjelenése között, ahol üzenetet is hagyhatnak: https://www.facebook.com/berenyizoltan/

  • Vasas-Somogy-Hird fejlesztési tervek érdekében tett lépések, helyzetjelentés

A képviselői FB-oldalon is közzétettem (SHV Online – bejegyzések | Facebook) a több hónap alatt, számos helyi szervezet, gazdasági szereplő, intézmények képviselői által egy szakértő műhelyvezető koordinálásával elkészített anyagot, amit az október 19-ei közgyűlésen a Polgármesternek is átadtam, amiból kettő konkrétum bele is került a városi fejlesztési tervbe.

  • Sikeres volt, lett a szociális tűzifa és tartósélelmiszer adomány akció!

A körzetemben élő többszáz rászoruló család jutott kezdeményezésemre tűzifához és élelmiszer csomaghoz. Köszönöm a sok lakos és helyi közösség, civil szervezet javaslatait, akiket maradéktalanul javasolva őket továbbítottam az önkormányzat szociális osztályához. Ennek eredményeképpen szinte minden rászoruló kapott valamilyen formában támogatást, segítséget.

  • Tavalyi évben sikerült először városrészi karácsonyfát állítani Hirden, örömteli, hogy ez a hagyomány idén is folytatódik.

Az különösen örömre ad okot, hogy Hirden, hirdi fát állítanak a Gasparik család felajánlásának köszönhetően. Köszönjük a BIOKOM Nonprofit Kft.  munkatársainak a gyors és precíz munkát. Vasason immár hagyományosan a KoBeKo munkatársai állították fel a településrész karácsonyfáját, szintén egy helyi lakos felajánlásának köszönhetően.

  • Örömteli hír, hogy a hirdi polgárőrök is gépjárművet kapnak a várostól.

A városi Opel felajánlását követően a decemberi közgyűlésen megszavaztuk, hogy a gépkocsit a hirdi polgárőrök kapják meg. Korábban a somogyi és vasasiak Dr. Hoppál Péter képviselő úr közbenjárására juthattak szolgálati autóhoz.

  • Parcsin utcai „összközműves” bejárás

Karácsony előtti péntek reggel a vasasi, Parcsin utcában élők mindennapjait megkeserítő ügy kapcsán tartottunk bejárást. Az áldatlan állapotokra egy helyi lakos hívta fel a figyelmet és sikerült hamar a helyszínen a városi cégek szakembereivel személyesen meggyőződnünk a felvetett probléma jogosságáról. Sikerült részmegoldásokban előre jutni, de még több egyeztetés vár ránk a közeljövőben. Köszönöm a BIOKOM Nonprofit Kft.  és a Tettye Forrásház Zrt.  munkatársainak az együttműködését.

  • A karácsony előtti héten minden választókörzeti Óvodában (Somogyon, Hirden, Vasason és Hősök-terén) is átadásra kerültek a képviselői illetménynövekedés összegéből vásárolt karácsonyi ajándékok.

A gyerekek gyönyörű előadással kedveskedtek. Hirden pedig egy különleges karácsonyi sarok is kialakulása került. Köszönjük szépen az óvodák munkatársainak áldozatos munkáját!

Folytatódott a 2021/2022-es politikai “szezon”, és sajnos a szeptemberi és októberi, novemberi közgyűlés után az év utolsó, decemberi is megint egy botrányos, ha nem az eddigi szezon legbotrányosabb ülése volt: megint a sok(k)adik demokráciadeficit, titkos hirdi bejárás, egy békés helyi lakosra, egy 85 éves mérnökemberre rendőrt hívtak a városházán. „Bűne” mindössze annyi volt, hogy beszélni akart a polgármesterrel….ez végül személyes közbenjárásomra sikerült neki. Bővebben a fenti linken „élőben” visszanézhető az egész közgyűlés, videós és média beszámolók alábbi linkekre kattintva nézhetők meg:

  • Vajon ez lenne Pécs Jövője? A jönő(nk)? Önök szerint? Mert szerintem NEM! Ilyen lett a baloldal „demokráciája” Amekkora lendülettel érkeztek, olyan gyorsan el is párologtak azok az elvek, amelyekkel megnyerték a választást a baloldaliak, hiszen már csak hírmondói maradtak a közgyűlésben annak a szervezetnek, amelynek égisze alatt bejutottak a közgyűlésbe.

BAMA – Ilyen lett a baloldal „demokráciája”

  • Még egy “nyomtatványt” se sikerült időben beadni Péterffyiéknek,  1 MILLIÁRD Ft a bukta, ennyi kormányzati támogatástól esett el Pécs idénre:

https://pecsaktual.hu/politika/egy-milliardot-bukott-pecs-mert-az-onkormanyzat-lekesett-egy-hataridot-a-polgarmester-szerint-nem-ok-hibaztak

  • Türelmesen várunk a hirdiekkel, mert ugyan még a novemberi közgyűlésen ígéretet kaptam, de azóta csak egy „titkos” bejárásra futotta Polgármester úrnak, de az ígért konkrét és személyes egyeztetés egyelőre elmarad, mint a beígért munkák is.
  • 2 év után siker! Van/lesz költségvetésünk, 2022-re! Méghozzá nem is az elvett 6 MFt, hanem 12 MFt.

Mint ismeretes az új városvezetés már a legelején elvette a költségvetésünket, mostanra, sajnos csak mostanra sikerült elérni hatalmas szócsatákkal, küzdelmekkel, hogy kaptunk – legalább is 2022-re betervezhettünk – 12 MFt összegben a választókerületünkre fejlesztéseket, javításokat, közérzetjavító munkálatokat. Erről is a testületi ülésen született döntés, köszönöm az ott megjelent sok embernek, helyi lakosnak az aktív részvételt, mindenki javaslatát a korábbi felhívásomra beérkezettekkel együtt továbbítottam a város vezetésének.

Végezetül, de nem utolsó sorban Sikerekben Gazdag, egészségben megélt új esztendőt kívánok mindenkinek, köszönöm a számos megkeresést, javaslatot, tegyék továbbra is, állok rendelkezésükre.

Az idei év első közgyűlése január 22-én, kedden lesz, addig is figyeljék képviselői oldalamat (https://www.facebook.com/berenyizoltan), kövessék az oldalt, ahol további videós-képes tartalmakat találnak! Ehhez mindössze csak egy lájkot kell nyomni és természetesen továbbra is az alábbi elérhetőségen állok rendelkezésre:

Facebookon: https://www.facebook.com/berenyizoltan/

E-mailben: berenyi.zoltan@ph.pecs.hu

Telefonon: 30/210-8120

         Berényi Zoltán

          Pécs M. J. V. Önkormányzat

          1.sz. evk. Somogy-Hird-Vasas-Hősök-tere

          önkormányzati képviselő