Egészségmegőrzés a Napüdvözletben

Egyesületünk két nagyobb rendezvényt is tartott ebben a hónapban az egészség jegyében. Az Egészségnapon a jelentkezők számos egészségügyi  mérés közül választhattak, melyből kiderülhetett aktuális egészségi állapotuk, és az esetleges szükséges kezelésekre is tanácsot kaphattak. Többféle gyógymódból, tanácsadásból is lehetett választani a különböző masszázsoktól a kapcsolati tanácsadáson keresztül a biorezonanciás kezelésekig mindenki találhatott neki megfelelőt.

A nap témája Isten patikája: a gyógynövények  volt. Ennek keretében gyógynövény ismertető előadásokat hallhattunk ismert és kevésbé ismert növényekről Keserű Jánosné fitoterapeutától és Szőts Rózsától.  A főelőadásban a hangsúly a kenderen volt. „Egy erőnövény értékei, kender üvegbe töltve” címmel Borús Péter, a HunHemp Zrt. igazgatója ismertette ennek a kiváló növénynek az értékeit, felhasználási módjait, nagyszerű hatását az emberi szervezetre.

Elsősegély nyújtó előadásunk, melyet Lévayné Nagy Nelli és Imhoffné Szalma Éva vezetett, szintén nagy népszerűségnek örvendett. A Nemzeti összefogás napja alkalmából együtt énekeltük a Kézfogás című dalt az Ősforrás együttessel. Este pedig hangtálas meditációban pihenhettünk melyet Gulyás Judit vezetett.

A rendezvény iránti nagy érdeklődés mutatja milyen nagy igény van arra, hogy az emberek ismerjék jelenlegi egészségi állapotukat, és a gyógyuláshoz inkább természetes módszereket vegyenek igénybe.

A nagy érdeklődés miatt fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy egészségnapot a következő év májusában tudunk ismét szervezni.

A nemzetközi jóganapot mi is minden évben megünnepeljük, csak úgy mint a világ különböző részein sokmillióan. Idén is voltak különböző jóga foglalkozások, mandala készítés virágszirmokból és elméleti előadást is hallgathattunk. 

Elsőként páros gyakorlatokat végeztünk, amit nagyon élveztek a résztvevők. Vidám, laza gyakorlatok ezek, mégis megadják a jógázás élményét. A Napüdvözlet félmaratont vagyis 54 db napüdvözlet ászanasort kilencen csinálták végig. Elismerés minden teljesítőnek a kitartásért! Vörös Ákos /PrAkash/  jógatanár, spirituális előadására sokan összegyűltünk. Mesélt 40 év jógás élményeiről, elvonulásokról, megvilágosodásokról, kundalini jógáról és a végén kárpótlásul – amiért nem tudtuk megtartani a tűzjárást – egy kis kundalini jóga kóstolót is kaptunk.

Az ügyes kezűek lótusz virágot hajtogathattak színes papírokból, vagy mandalát színezhettek. Jógás ékszereket, gyertyákat, egyéb kiegészítőket lehetett vásárolni az érdeklődőknek. A nap zárásaként, ha későn is, de elkészült virágszirmokból a mandala.

A jógafoglalkozásokat nyáron is folyamatosan tartjuk egyesületünkben, klimatizált helyiségben. Várunk minden kezdő és haladó szintű jógázót szeretettel!

Tóthné Dobos Éva