X. Mercz Róbert Gyalogló emlékverseny.

Hűvös, szelesre fordult időjárásban, időnként szemerkélő esőben került megrendezésre a jubileumi verseny, az U 16-os korosztály csapat bajnoksága! Így ismét országos bajnokságot rendezhettünk.

Neves vendégeink is megtiszteltek bennünket jelenlétükkel: Sátor László a MASZ gyalogló szakágvezetője, Zsivóczki Farkas Györgyi a Budapest Honvéd szakosztályvezetője, Zsivóczki Attila szakmai igazgató, Czukor Zoltán a KBSK atlétikai szakosztály vezetője. Valamennyien többszörös olimpikonok! A gyaloglóbírók közül a négy legrangosabb magyar bíró jött el, s közülük Gruber Orsolya és Kovács Soma a Budapesti Világbajnokságon is közreműködött. (S csendben hozzáteszem valamennyien köszönömért jöttek el a helyi versenybírókkal együtt!)

A verseny a felnőtteknél hatalmas BP Honvéd sikert hozott! A nőknél az első négy helyen honvédos gyalogló végzett, sorrendben: Récsei Rita, Spiller Ticziána, Rabné Récsei Petra, Csörgő Dóra. Külön „szám” volt, hogy Petra három év kihagyás után a harmadik gyermek kétéves korában tért vissza, kis híján egyéni csúccsal!

A fiúknál nagy küzdelemben győzött Tóth Norbert (Szondi SE), második Venyercsán Bence (Bp Honvéd) Mindkettőjük eredménye nemzetközileg is kitűnő lett. Harmadiknak Csontos Imre (BEAC) ért célba.

A fiataloknál is több jó eredmény született. Kiemelkedik közülük Vancsó Enikő (MATE_GEAC), aki egyéni csúccsal nyerte az U 16-os versenyt. DE több idei legjobb eredmény is született.

Az U16-os csapatbajnokságot a lányoknál MATE-GEAC nyerte, az MVSI előtt, harmadik a Szondi SE lett. Sajnos a fiúknál nem ért célba értékelhető csapat.

Valamennyi résztvevő emelte a jó rendezést és e családias légkört.

Srp Gyula