Képviselői hírek

Az őszi politikai évad első rendes közgyűlése szeptember 19-én volt. A következő közgyűlés október 17-én lesz. További részletek, képes-videós beszámolók a képviselői facebook oldalamon olvashatók: https://www.facebook.com/berenyizoltan/

 • Átvette a város az ÚJ Hirdi Faluház részére megvásárolt ingatlant. Mint arról oldalamon már hírt adtam egyhangúan döntöttünk a legutóbbi rendkívüli közgyűlésen a hirdi közösség részére ÚJ Hirdi Közösségi Ház céljára a Harangláb u. 23. sz. alatti ingatlan megvásárlásáról. Augusztus 7-én megtartottuk a város szakembereivel közös átadás-átvételi bejárást, majd szeptember 5-én, polgármester úrral közösen mutattuk be a hirdiek számára az épületet, és a fejlesztési elképzeléseket. Szeptember 25-ig a Faluház működtetésre kiírt pályázatra is érkezett pályamunka, ennek eredményéről remélem a következő számban már be is számolhatok. Szeptember 29-én a helyi tervezői csapattal közösen lezajlott szakmai egyeztetésen a helyi közösségek bevonásával mérték fel a jövőbeni használati igényeket, hogy a tervezői folyamat minél inkább és teljeskörűen a helyi igényeket tartalmazza.
 • Megkezdték, folytatják a karbantartásokat, javításokat a BIOKOM és a TETTYE szakemberei. Sajnos nem mindig mennek úgy a dolgok, ahogy sokan szeretnénk, de rajtam eddig, eztán sem múlt.
 • Petőfi-aknán elkezdték a fedett buszváró kiépítését.
 • Vasason, a Parcsin utcában a már nagyon régóta meglévő útsüllyedéseket a teljes utcában elvégezték, minden problémás helyen megszüntetve az olykor már balesetveszélyes csatornasüllyedéseket. Köszönöm a lakók eddigi „kényszerű” türelmét és megértésüket.
 • Hirden a Zengő utca 51-55 közötti részén tapasztalható úthibák kapcsán szeptember 22-én a BIOKOM elvégezte a javításokat.
 • Hirden a 2023. július 27-én tartott közös helyszíni bejárás alkalmával a Magyar Közút ígéretet tett arra vonatkozóan, hogy a Hirdi út és a Zengő utcák padkahibáit 2023. szeptember 15-ig helyreállítják. A 6. számú főút északi oldalán, a Pécs-Somogy (múromi) buszmegálló környezetében lévő burkolt árok tisztítását szeptember 30-ig elvégezték.
 • Somogyban a Mázsaház u. 61.  utáni kis köz útburkolat rossz állapotban volt. A BIOKOM a bejelentést megvizsgálta, és jelezte, hogy az önkormányzati tulajdonú, kb 38 fm hosszú szakaszra a mart aszfaltos javítást már megrendelték, sajnos a rengeteg üzemeltetési feladataik mellet még nem értek oda, addig is kérik a lakók szíves türelmét.
 • Somogyban a buszmegálló kopóréteg cseréjét megrendelték alvállalkozójuktól, addig is kérik a lakók szíves türelmét a munkák elkészültéig.
 • Sajnálatos körülmény, hogy a Biokom a közbeszerzési szerződés szabályaihoz kötve (a régiek lejártak) tudja csak az újabb szerződéseket megkötni az aktuális kivitelező csapattal és elvégezni ezekben, és a többi esetben is a szükséges javításokat.
 • TOVÁBBRA IS PPARKOLÁSI-ÖRÖKZÖLD! Sajnos még mindig vannak többen, akik nem akarnak és/vagy nem tudnak beállni a saját udvarukba, de akár egy jó árnyékos hely, akár a kényelem miatt rendszeresen és folyamatosan a településeink útjain várakoznak. Kérek, kérünk mindenkit, aki teheti álljon be az udvarába, ezzel is elősegítve a biztonságos közlekedést. Figyeljünk, és vigyázzunk egymásra. és nem utolsó sorban számítok mindannyiunk szabálykövető, egymást segítő hozzáállására.
 • Lezárultak a műhelymunka megbeszélések, a területünket érintőt Vasason, a Berzében szeptember 12-én tartottuk. Köszönöm a megjelenteknek a sok jó ötletet! Mint arról a múlt hónapban is írtam, a májusi közgyűlésen szavaztuk meg 80 millió Ft-os keretösszeggel a Dönts velünk! Közösségi költségvetés Pécsen projektet, mely keretében 10 Pécsiség Zóna jött létre. Körzetünkben is a lakók lehetőséget kapnak arra, hogy beleszólhatnak a város ügyeibe. Ötletet adhat be minden, ténylegesen Pécsett élő, dolgozó vagy tanuló személy, aki 18. életévét betöltötte. Az ötleteket regisztrációt követően online, lehetett beadni 2023. szeptember 13-ig. Aki aktívan is részt szeretne venni a döntési folyamatban, az alábbi linken jelentkezhet részvételi tanácstagnak https://dontsvelunkpecs.hu/index.php/jelentkezes-reszveteli-tanacstagnak/, akik a beérkezett javaslatokat a város szakmai csapatával együtt értékelik, majd zónánkként az 5-5 legjobbra lehet szavazni 2023. október-novemberben. A legtöbb szavazatot szerző javaslatokat 2023. decembertől folyamatosan megvalósítják, így együtt fejlesztjük a városunkat.

A szeptember 25-ei lapzárta miatt, sajnos csak a novemberi számban tudok beszámolni a szeptember 25-én, 26-án, 27-én, és 28-án, két-két helyszínen, alkalmanként 1-1 órában Hirden, Vasason, Somogyban és Hősök-terén megtartott fogadóórákról.

Az októberi rendes közgyűlés 2023. október 17-én, kedden lesz, ami itt élőben is megnézhető: https://onkormanyzati.tv/ Addig is figyeljék képviselői oldalamat https://www.facebook.com/berenyizoltan, kövessék az oldalt, ahol további videós-képes tartalmakat találnak.

Végezetül, de nem utolsó sorban, köszönöm a számos megkeresést, javaslatot, tegyék továbbra is, támogatásukat nemkülönben megköszönve állok továbbra is rendelkezésükre.

Facebookon: https://www.facebook.com/berenyizoltan/

E-mailben: berenyi.zoltan@ph.pecs.hu

Telefonon: 30/210-8120

         Berényi Zoltán s.k

          Pécs M. J. V. Önkormányzat

          1.sz. evk. Somogy-Hird-Vasas-Hősök-tere

          önkormányzati képviselő