10. Mercz Róbert Gyalogló Emlékverseny

Hatalmas mérföldkőhöz érkeztünk ezzel a versennyel! Ilyenkor egy kicsit visszanézünk, felidézzük az emlékeket.

Annak idején Robi bácsi halála után alig fél évvel már sikerült megrendeznünk az első versenyt. Amikor ebbe Bodor Attilával, Ragács Gyurival belevágtunk, hát finoman fogalmazva megmosolyogtak bennünket, mondván ki fog eljönni egy ilyen kis helyre? Aztán már a harmadik verseny felkerült a nemzetközi versenynaptárba, a negyediktől pedig az utánpótlás korúak részére nemzetközi szint teljesítő verseny is lett. S többen éltek is ezzel a lehetőséggel, a következő évi világversenyekre nevezési szinteket teljesítettek. De született nálunk Horvát utánpótlás csúcs is!

Most pedig tartsunk egy „névsorolvasást” Milyen versenyzők jöttek el hozzánk? Horvát, Szerb, Ukrán, Osztrák, Francia versenyzőkkel is találkozhatott, aki kijött megnézni a színvonalas küzdelmeket. Név szerint pedig a hölgyeknél kezdve: Madarász Viktória háromszoros olimpikon, EB 3., Kovács Barbara kétszeres olimpikon, Récsi Rita olimpikon, EB 13. UNUVRSIADE 4., Ivana Renics horvát olimpikon, hogy csak a legnagyobb neveket említsem. A fiúknál Venyercsány Bence kétszeres olimpikon, Srp Miklós olimpikon, Emánuel Tardi, aki egy ideig a Francia gyalogló válogatott szövetségi edzője is volt, manapság a nemzetközi gyalogló bíró bizottság oszlopos tagja. Kovács Soma, aki előbb versenytőként, majd bíróként, legutóbb pedig a MASZ küldötteként a versenybíróság elnöke volt.

Az elmúlt esztendőben mi rendezhettük meg az U16-os korosztály Országos Csapatbajnokságát! És ebben az évben is mi rendezhetjük ezt a bajnokságot!

A magyar és környékbeli országok gyaloglói szeretnek hozzánk jönni, jó hangulatú versenyeink vannak. Ragács Gyuri jóvoltából egyedülálló kerámia érmeket tudunk átadni, s az érem mellé mindig kerül valami ajándék is.

Ezúton is szeretném megköszönni a segítőknek, közreműködőknek a munkáját, továbbra is számítunk rájuk!

Az idei versenyünk október 15.-én kerül megrendezésre 11 órai kezdéssel, a szokott helyen a Szövetkezet utca- Kút utcai pályán! Szeretettel várunk minden érdeklődőt, amatőrök részére is lesz verseny!

A környéken élők és az arra közlekedők részéről pedig a szokásos türelmet és megértést előre is köszönöm!

Srp Gyula