Elindult az őszi szezon, nem úgy sikerült a rajt, ahogy szerettük volna!

Egy picit csalódottak vagyunk, többet reméltünk magunktól, mint amit sikerült megvalósítani. A szezonnyitón kikaptunk a Szászvár csapatától 4:1-re. Közel azonos erők küzdöttek egymással a pályán, csak amíg mi rúgtunk három kapufát, addig ők három gólt. Szerencsésebbek, és kicsit szervezettebbek voltak, mint mi. Majd jött az Orfűi meccs, amit sikerült simán megnyerni 6:0-ra. Nem volt kérdés, jobbak voltunk náluk. Végre vissza tudtunk vágni egy kicsit, az elmúlt bajnokságokban mindig Ők nyertek. Örültünk a három pontnak. Tudtuk, hogy az Olasz csapata otthonában nehéz mérkőzésre számíthatunk, ami sajnos úgy is lett! A mezőnyben nem volt akkora különbség a két csapat között, mint amit az eredmény mutat. 5:2 az Olasziak javára. A mérkőzés végére szétestünk, vitatkoztunk egymással, a bíróval, és mindenkivel, akivel csak lehetett… Szalántán pedig túl tudtuk szárnyalni az Olaszi teljesítményünket, simán kikaptunk 5:0-ra. Sajnos 6-7 játékos játszott jóval a tudása alatt, több egyéni hiba is nehezítette a csapat dolgát. Az a fájó ebben a vereségben, hogy a Szalánta nem jobb csapat, mint mi. Reméljük, mindenki össze tudja szedni magát, és ennél jobban fogunk szerepelni a vissza lévő mérkőzéseken.     

Még az elmúlt bajnoksághoz:

2023. 09. 13.-án hivatalosak voltunk a Laterum Hotelben tartott díjátadó ünnepségre, ahol a 2022/23-as bajnokság legsportszerűbb csapatait, és gólkirályait jutalmazta az MLSZ Baranya Vármegyei Igazgatósága. Mi lettünk a Megye III-as bajnokság Czibulka M. csoportjának legsportszerűbb csapata.

U-9-es csapatunk játékosa szintet lépett, és Kozármislenybe igazolt!

Árkosi Martin a nyáron eligazolt csapatunktól. A Bozsik tornákon felfigyeltek rá a Kozármisleny edzői, és átigazolását kérték tőlünk. Mi természetesen örültünk annak, hogy előre léphet a tehetséges játékos. Ezúton is sok sikert kívánunk neki a minél eredményesebb pályafutás eléréséhez!  

Továbbjutás a Vármegyei Kupában!

A bajnokság nem igazán indult jól, de a kupában ott vagyunk a megye legjobb 16 csapata között. A második fordulóban a Sásd csapatát sikerült legyőzni 8:2 arányban. Igazi kupamérkőzés volt! 10 gól, 4 sárga, és 3 piroslap volt a mérkőzésen, időnként parázs hangulat. A lényeg, hogy továbbjutottunk, és a tavasszal a harmadik fordulóban már magasabb osztályban szereplő ellenfelet kapunk, és velük mérkőzhetünk meg.

Sikerült bekapcsolódni a vármegyei Öregfiúk bajnokságba

Nehezen, de sikerült indítani csapatot. Sokat kellett dolgozni, szervezni, de azért összeállt egy 18-20 főből álló keret, akik a Bányász TC SE-t képviselik a vármegyei öregfiúk bajnokság alapcsoportjában. Mint minden újonnan induló csapatnak, nekünk sem lesz egyszerű felvenni a ritmust, újra tétmeccset játszani, de a jó társaság, és a foci szeretete át fogja lendíteni a csapatot a kezdeti nehézségeken. Ami nagyon fontos, és célul tűztük ki: minél többen sportoljanak egyesületünkben rendszeresen korosztálytól függetlenül!

                                                                                                                   Varga László