Képviselői hírek – Január

Képviselői hírek

Nem volt könnyű a 2020-as esztendő! Sőt, kifejezetten nehéz képviselői évem volt, és bár megtörve, de nem feladva, megerősödve, sok értékes tapasztalattal adom át a múltnak a tavalyi esztendőt!  A viszontagságaink ellenére sikerült számos eredményt elérnünk az új városvezetés ámokfutása ellenére is, így bár – megint –ellenzékben, a kevés lehetőségeink ellenére a korábban volt és „megszokott” közmunkaprogramot újra gondoltuk: a Napüdvözlet, a Tegyünk Egymásért  és a Vasasért egyesületekkel nagyobb sebességbe kapcsolva, kifejezetten jó BIOKOM-os együttműködéssel megőriztük és továbbfejlesztettük, a 3 egyesület alkalmazásában közel 30 fő helyi munkavállalóval. Ennyien korábban sosem dolgoztak falvaink szebbé tételéért! Köszönet és hála nekik, áldozatos munkájukért!

Bizakodva tekinthetünk az idei esztendő elé, hiszen pl. a közmunkaprogram is folytatódik, új pályázatok és lehetőségek nyílnak nemcsak a helyi egyesületeknek, de pl. az együttműködések fejlesztése, szorosabbá tétele érdekében is, még akkor is, ha a 2020-as évüneket jelentősen átszabta a COVID-19 járvány. Mindenkinek kívánok az idei esztendőre jó egészségben megélt, boldog és megértéssel teli szeretetteljes Új Évet!

 

Közgyűlés a járvány miatt novemberben már nem lett megtartva, helyette ONLNE KONZULTÁCIÓ volt december 8-án, előtte szintén online bizottsági „beszélgetés” volt. Beszélgetés mind, mert az elrendelt különleges jogrendben Péterffy Attila polgármester egyszemélyben dönt mindenről. A következő ONLINE KONZULTÁCIÓ (a COVID miatt a közgyűlés helyett) január 26-án, kedden lesz. A képviselői facebook oldalamon követhetik az eseményeket két lap megjelenése között, ahol üzenetet is hagyhatnak: https://www.facebook.com/berenyizoltan/

 

  • KÖR, azaz Közterületi Karbantartó Rendszer, a helyi közmunkaprogramban is folyamatos a munkavégzés. A BIOKOM illetékes vezetőivel folyamatos a kapcsolat, célunk a közös, egymást kölcsönösen segítő, a rászoruló lakossági igények minél szélesebb körű kiszolgálása, ahol ez indokolt, és a rászorultság megállapítható. Együttesen igyekszünk feladatokat vállalni, a terület új munkavezetőjével kiváló a kapcsolatunk igazán segítőkész, de őt, őket is (BIOKOM) sújtja, mint ahogy minket is a városi költségvetési megszorítások és az elvonások.

 

VIDEÓK, FB- ÉS MÉDIAHÍREK:

 

  • Önkormányzat TV élő online közvetítése a közgyűlés helyetti konzultációról (VIDEÓ)

https://onkormanyzati.tv/pecs/2020_december_09

 

  • Novemberben tartottuk Hirden, a vöröshegyi bejárást, ahol a területen élők aláírásgyűjtést szerveztek, hogy Hirdnek ez a része is kapcsolódjon be a kommunális hulladékszállításba.

A bejáráson részt vettek a Biokom és a Dél-Kom szakemberei is, akikkel együtt végig jártuk az érintett területek, utcákat. Köszönjük a Biokom és a Dél-Kom segítőkész hozzáállását.

A szerződéskötések már folyamatban, ott is és a korábbi alkalommal a Kerékhegyen élők esetében is zajlanak a szerződéskötések, kérem keressék az érintettek a hirdi képviselőt Takács Lászlót, vagy természetesen engem és segítek.

https://www.facebook.com/berenyizoltan/posts/3419080504879423

 

  • A hirdi leendő közösségi ház „előtt” (volt gázcsere-telep a Zengő utcában) felállítottuk a BIOKOM és a Főkertészet segítségével a „mindenki karácsonyfáját”. Vasason is egy helyi adományozó családnak köszönhetően, Lukács Jancsi és Kóta Laci barátaink segítségével a Szövetkezet utca 13. előtti Berze N. J. Művelődési ház előtti téren felállítottuk a vasasi Mindenki Karácsonyfáját. köszönjük a felajánlásokat, meglesz a jövő évi is már és a segítségeket a munkákban:

https://www.facebook.com/berenyizoltan/posts/3440317816089025

 

  • Köszönjük, a Mi Hazánk Baranya megyei szervezetének, hogy településünket (is) választották eme nemes cselekedettel: Segítsünk együtt! – Minden magyar felelős minden magyarért! Számos magyar család számára nehézségekkel teli időszak köszöntött be és komoly problémát és fejtörést jelent, hogy hogyan vészeljék át a téli fagyokat, és hogy a szeretet ünnepén a karácsonyfa alá is kerüljön valami a család legifjabb tagjai számára. A Mi Hazánk mozgalom baranyai és pécsi tagsága adománygyűjtést végzett egy nehéz körülmények közt élő édesanyának, aki 5 gyermekét egyedül neveli. Átadásnál Mészáros Sándor, Varga Tamas és Horváth Sándor volt jelen. Az édesanya könnyeivel küszködve vette át, gyermekei jelenlétében az ajándékokat. Tartós élelmiszer és a gyermekek örömére, játékok voltak a csomagban. Már ezért a pillanatért megérte.

https://www.facebook.com/berenyizoltan/posts/3508654572588682

 

  • A Kormány segíti Pécset! ?A december 14-ei Magyar Közlönyben megjelent: ?Pécs-Keletre, Hirdre is megérkezik a karácsonyi kormányzati ajándék. ?A projekt keretében a Keleti Városrészi Óvoda Hirdi Tagóvodája felújítására az eddigi 98 millióhoz TOVÁBBI 64 milliós támogatást ad a Pécsi Önkormányzatnak a kormány: ? nyílászárócsere, homlokzati hőszigetelés, tetőszigetelés; ? a két csoportszobához tartozó öltöző- és mosdóhelyiség szabványban előírt méretre történő bővítése és a burkolatcseréje; ? tornaszoba fejlesztőszoba kialakítása; ? akadálymentesítés

Köszönjük képviselőnknek, hogy ő legalább segített, ezáltal hirdi Óvoda elkészülhetett, nem úgy, mint a hirdi kultúrház, ahol a hasonló plusz ráemelést a pécsi polgármester nem adja meg, így majd lesz faluház nagyterem nélkül, olyan, mintha aquapark épülne medence nélkül!

 

  • Végezetül a múlt hónapban már megírt örömteli fejlesztés, megújulnak Vasas-Somogy-Hird játszóterei a Miénk itt a tér! c. városi pályázat keretében. Ezt (is) még az előző ciklusban indítottuk el, sikerrel pályázott több szervezet is, a projekt keretében Vasason a Fenyő utcai és a Szövetkezet utcai (Vashídnál), Somogyban a Mázsaház utcai, és Hirden a Hadik A. utcai játszóterek újulnak meg számos új, korszerű játékelemmel. Ezt a pályázatot a Vasasért Egyesület adta be, és vitte sikerre, hamarosan megérkeznek a játékok is, számítunk a „segítő kezekre”, kérem keressék Hollósiné Riszt Líviát és jelentkezzenek: 0672/337-838; 0630/183-5730; info@kobeko.hu)

https://www.facebook.com/berenyizoltan/posts/3440548716065935

 

  • Látkép a végekről, évértékelő „podcast”:

https://www.facebook.com/berenyizoltan/posts/3524513791002760

 

 

A következő közgyűlés helyetti ONLINE KONZULTÁCIÓ janur 26-án lesz, kedden lesz, addig is figyeljék képviselői oldalamat, kövessék az oldalt, ahol további videós-képes tartalmakat találnak! Ehhez mindössze csak egy lájkot kell nyomni és természetesen továbbra is az alábbi elérhetőségen állok rendelkezésre:

Fészbukon: https://www.facebook.com/berenyizoltan/

E-mailben: berenyi.zoltan@ph.pecs.hu

Telefonon: 0630/210-8120

 

Köszönöm mindenkinek, aki követi oldalamat, hogy az idei évben megtiszteltek figyelmükkel! Jövő évben kísérjék figyelemmel munkámat, tartsanak velem -ben is!

Egészségben megélt sikerekben gazdag boldog új esztendőt kívánok nagy szeretettel mindenkinek!

 

 

         Berényi Zoltán s.k.

Pécs M. J. V. Önkormányzat

1.sz. evk. Somogy-Hird-Vasas-Hősök-tere

          önkormányzati képviselő

 

Kontakt:

Pécs M. J. V. Önkormányzat

+ H-7621 Pécs, Perczel M. u. 2.
( 72 533 800|)30 210 81 20
: berenyi.zoltan@ph.pecs.hu