Képviselői hírek – Július

bty

Képviselői hírek

Az elmúlt hónapokan a COVID-19 járvány miatt a közgyűlési, testületi munka nem a korábbi, megszokott formában zajlott, Péterffy polgármester úr egyszemélyben döntött mindenről. Eddig. A veszélyhelyzet megszüntetése után az első „rendes” közgyűlésre június 23-án került sor.
A közgyűlési-képviselői munkámról alább közreadok egy rövid „élmény”-eseménybeszámolót, további beszámolók, tudósítások, részletesen az oldalamon, itt csak néhányat kiemelve a sok anyag közül, aki még nem látta klikk alább, a többi anyag részletesen a képviselői facebook oldalamon található:

https://www.facebook.com/berenyizoltan/

 

 

  • Sajnos miután márciusban Vasas-Somogy-Hird teljes költségvetését elvették, az eddigi „tárgyalások” eredménytelenek voltak, sőt a városvezetés több, mint 200 Millió forintot vont el az óvodáktól és bölcsődéktől, illetve további elvonásra számíthatnak a város más kulturális közintézményei és azok dolgozói is. A hab a tortán mind erre: a megszorításokat folytatták, legutóbb minden körzeti képviselői keretből elvették annak harmadát, így a pécsi lakosok (kisebb nagyobb helyi közösségek, programok és rendezvények stb.) minden választókörzetben a korábbi évtizedekhez képest jelentős forrásmegvonással kell számoljanak, nálunk már szinte semmi sem maradt!!
    • Hiába javasoltam, immáron sokadszor, hogy a spórolást kezdjük magunkon: tanácsnokok, biztosok és az év elején rögtön megemelt képviselői fizetések csökkentése; hasztalan, egyelőre süket fülekre talált. Nem adjuk, nem adhatjuk fel, de a jelen járványügyi helyzet sajnos amúgy is „átszabja” a város költségvetését, így folytatom a konstruktív egyeztetést annak reményében, hogy sikerül kedvező változást elérni.
  • Nagyon jó hír, hogy május 25-én a teljesen felújított-korszerűsített hirdi ovi „átadása” után, hamarosan már az orvosi rendelőt is birtokba vehetik a Hirdiek.
  • Ehhez kapcsolódó, kedvező fejlemény, hogy a rendelő építkezése, során többen jelezték az előtte lévő vízelvezető árok teljes használhatatlanságát, oda még bevezettek egy csapadékelvezető rendszert (lásd a képeken), ezt a közgyűlésen azonnal jeleztem, és a kivitelező és városfejlesztési csapat már kint volt a területen, intézkedett.
  • Egy több éve tartó munkánk kedvező lezárásaképpen, a mostani közgyűlésen megszavaztuk, hogy a D. utca Idősek Otthona, (nappali klub – INSZI), akik már rég kinőtték a helyüket átköltözhetnek a B. utcai volt ideiglenes ovi épületegyüttesbe (korábban a vasasi, legutóbb a hirdi ovisok voltak itt, amíg az ovik felújítása zajlott). Az átalakításhoz-költözésekhez szükséges jogi és pénzügyi lépéseket az illetékes szakbizottság támogatása után, mi is egyhangúan megszavaztuk a 26-os napirendi pontban. Előzményként ez év május 20-án valamennyi érintett intézmény vezetőivel már egyeztettünk, ahol közös megegyezéssel arra jutottunk, hogy valamennyien támogatjuk, mind az INSZI és a vasasi Óvoda „költözését”, ehhez már „csak” a város támogatását kellett megszereznem, ami jelentem sikerült. Így hamarosan a vasasi ovi is egy csoportszobával kibővülhet, és az Idősek Otthona is modern, tágas környezetben fogadhatja a gondozottjait.
  • +1 jó hír: ahogy azt megígértem, a közmunkaprogramban is kedvező átalakulás várható, erről megkezdődnek az egyeztetések a BIOKOM illetékes vezetőivel, és több helyi civil szervezettel karöltve igyekszünk feladatokat vállalni, hogy a jelen áldatlan állapotok mielőbb megszűnjenek mindhárom településrészen.
  • A jó híreknek itt sajnos vége is, innentől értelmetlen politikai csatározások, szinte semmitmondó anyagok és olyan meddő viták még a saját, városvezető frakció soraiban, hogy ki ad be egy nyilatkozatot elsőnek, még rendkívüli szünetet is el kellett rendelni, hogy rendezzék a városvezető képviselők a soraikat. A közgyűlésről nagyon jó képet ad a BaMa közgyűlési tudósításából idézett egy mondat ©Bóka Máté – BaMa: „Berényi Zoltán (ÖPE-KDNP) képviselő 11 kérdést tett fel – többségében – Somogy, Vasas, Hird lakóit érintő ügyekben, ezekből 9-re már régen lejárt a hivatalos válaszadási határidő, ám most sem kapott választ a városvezetőtől. Még arra is 15 napot kell várnia, hogy a polgármester elmondja, hányszor járt kint az érintett településrészen.”
  • Rendhagyó módon a koronavírus járvány miatti intézkedéseket betartva március óta csak telefonon, online Messenger és/vagy Facebook üzenetben tartottam a kapcsolatot, a járvány miatti vészhelyzet megszűnése után júliusban 27-28-29-30-án négy napon, naponta kettő helyen tartok fogadóórákat a címlapon olvasható meghívó szerinti időpontokban és helyeken. Természetesen továbbra is folyamatosan az alábbi elérhetőségen állok rendelkezésre:

interneten: https://www.facebook.com/berenyizoltan/

e-mailben: berenyi.zoltan@ph.pecs.hu

Ha Önnek olyan problémája van, amiben segítséget szeretne kapni, kérem hívja a következőtelefonszámot: ?0630/210-8120

 

Zárásképpen pedig kérem figyeljék képviselői oldalamat, keressenek, többek közt fogadóórák keretében is állok mindenki rendelkezésére.

 

 

         Berényi Zoltán s.k.

Pécs M. J. V. Önkormányzat

1.sz. evk. Somogy-Hird-Vasas-Hősök-tere

          önkormányzati képviselő

 

Kontakt:

Pécs M. J. V. Önkormányzat

+ H-7621 Pécs, Perczel M. u. 2.
( 72 533 800|)30 210 81 20
: berenyi.zoltan@ph.pecs.hu