Bocz József- emléknap

Bocz József- emléknap

Második alkalommal rendeztük meg az id. Bocz József emlék- és sportnapot a somogyi Kodály Művelődési Házban. Idén is sokan jöttek el az egykori tanítványai és sporttársai közül. Öröm volt találkozni és pingpongozni olyan régi barátokkal, akikkel már lassan negyven éve, hogy nem találkoztunk és nem játszottunk. Az esemény nemcsak a pingpongról, hanem a régi barátságok felelevenítéséről és egy kiváló pörkölt és ital melletti baráti beszélgetésről is szólt.

Ennek az eseménynek a kitalálását, megrendezését és lebonyolítását Baumann Rudolfnak és segítőinek, László Jánosnak és Pap Györgynek köszönhetjük, ők készítették a finom vegyes pörköltet, és felvállalták azt a sok utánajárást, ami egy ilyen rendezvény lebonyolításával kapcsolatban jár. Köszönete és hála nekik ezért!

Ezen jeles alkalmon kb. húszan vettünk részt az egykori játékosok és sporttársak közül, melyen jelen volt Bodor Attila, a Vasasi TC sportszakosztályunk elnöke is. Az eseményt Baumann Rudolf és ifj. Bocz József nyitotta meg pár megemlékező gondolattal. A régi játékosok közül jó páran voltak jelen olyanok, akik a mai napig aktív NB-s és Városi I. osztályú játékosok, és olyanok is, akik már régóta nem pingpongoztak, de erre az alkalomra leporolták régi ütőjüket és sok-sok év után végre egy jót játszhattak. Ez a nap nem a versengésről, hanem a sport szeretetéről szólt, ezért nem volt első és utolsó helyezett sem, hanem mindenki mindenkivel játszott. Összességében egy nagyon jó hangulatú és kiválóan megszervezett emlék- és sportnapnak lehettünk mindannyian szereplői.

Most pedig apámról írnék pár idetartozó gondolatot, hisz ez a sportnap az ő emlékének szólt. Ő volt, aki megalapozta és hosszú időn keresztül vezette a somogyi asztalitenisz sportszakosztályt. A kezdet valamikor a ’60-as évek elején történt, ekkor kezdte el összeszedni a somogyi kocsmák udvarán felállított asztalok mellől a csak kedvtelésből játszó tehetségesebb fiatalokat, és velük alakította meg a helyi első pingpongcsapatot.

A fiatal tehetségeket nemcsak okította, hanem folyamatosan versenyeztette is, így igen hamar kialakult egy erős, ütőképes csapat, mely már a ’60-as ’70-es években komoly eredményeket ért el a városi és a megyei első osztályban, közülük még a mai napig is sokan magas szinten pingpongoznak. Apám gyakorlatilag a kezdetektől fogva kb. 2000-ig vezette a somogyi asztaliteniszezőket, majd később, mint jelenlévő játékos-edző, minden egyes edzésen jelen volt és szinte haláláig, 2014-ig pingpongozott.

Az István-aknai Bányászként működő csapat a ’70-es években nagyon közel járt az NB III-ba való feljutáshoz, és csak nagyon kevesen múlott a siker.

Jövőre ismét szeretnénk megrendezni az emléknapot, melyre már most várjuk a jelentkezőket, kérjük adják meg a telefonszámokat és e-mail-címüket a bocz.jozsef@gmail.com-ra.

A hétfő, szerda és pénteki edzésekre, melyek minden alkalommal 16–19 óráig tartanak, szeretettel várunk minden pingpongot szerető sporttársat, egyben szeretném felhívni a fiatalok figyelmét is, hogy jöjjenek és próbálják ki ezt a szép sportot, hisz örülnénk, ha lenne egy ütőképes utánpótlásunk. Ütőt és labdát biztosítunk, váltó tornacipőt mindenki hozzon magával.

Ifj. Bocz József