Igazi ünnep volt a II. Füstölő ünnep

Igazán jó időpontra esett az esemény, hiszen előtte nap tudtuk meg, hogy a RÓSÁNÖTÉKA (Rózsa Sándor II. Népi Közpénztékozló Alap) pályázaton a füstölő pénzbeli támogatást nyert, melyet a felújításhoz szükséges anyagok megvásárlására tudunk fordítani. Az örömteli hír bejelentése után Hrubi Ferenc, a füstölőt üzemeltető család egyik leszármazottja hivatalosan is kinyitotta az épület ajtaját, majd Ádám beszélt a füstölő történetéről, és az érdeklődőknek megmutatta belül is a helyiségeket. Amikor már jó sokan voltunk, élőláncot alkottunk az épület körül. Mindannyian kézen fogva körülálltuk a füstölőt, amiről videófelvétel is készült. Szerencsére olyan sokan voltunk, hogy akár két füstölőt is körbe tudtunk volna állni. Közben a bográcsban már rotyogott a finom gulyás a Gálos házaspár szorgos kezei által. A kihordott szórólapok egyben tombolák is voltak, mellyel kis ajándéktárgyakat lehetett nyerni, de volt egy kvízjáték is, amelyben olyan kérdések voltak melyeket csak az tudott megválaszolni, aki figyelmesen végighallgatta Ádám beszédét. A jó válaszokkal KoBeKo háztáji terméket és egyéb felajánlott ajándékokat lehetett nyerni. De ezt megelőzte a házi készítésű sós süti és az időre rendelt finom pizza, ami pont felkészítette a résztvevők gyomrát az isteni gulyáslevesre. A délután második részében ellátogattunk közösen a Szent Borbála Parkba, ahol Orosz Ferenc mesélt a park és az ott felállított bányászemlékek történetéről.

A II. Füstölő Ünnep egy igazi nagy közösségi esemény volt, ami sok embert kimozdított otthonról. Fiatalok és idősebbek egyaránt részt vettek az eseményen. Látszik, hogy egyre több embert érdekel a füstölő sorsa. Egy évvel ezelőtt még igen szerény körülmények között tartottuk az I. Füstölő Ünnepet, de ma több mint 70 ember vett részt az eseményen. A rengeteg felajánlás által igen bőséges étel- és italkínálattal tudtunk szolgálni, a sorsolások is felajánlások által valósultak meg. Köszönjük szépen mindenkinek, aki valamilyen dologgal hozzá tudott járulni a rendezvény sikeréhez. Reméljük, mindenki jól érezte magát és jövőre is eljön és hoz magával legalább egy embert.

 


Mi is az a Rózsa Sándor II. Népi Közpénztékozló Alap (RÓSÉNÉKÖTÉKA)?

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) már sokszor hívta fel magára a figyelmet meghökkentő, újszerű vagy vicces akciókkal. Az eleinte csak egy vicces kis kezdeményezésből mára bejegyzett politikai párttá váló MKKP egyik, méltatlanul kevés figyelmet kapó akciója, hogy a párt kampánytámogatási pénzéből jobbnál jobb ötleteket támogat. Minden politikai párt, amely az országgyűlési választásokon képes országos listát állítani, 150 millió Forintot kap a magyar államtól a kampányköltségei fedezésére. Mivel az MKKP kampányára minimális összeget költött, így lehetőségük nyílt arra, hogy közel 150 millió forintot osszanak szét olyan ötletekre, amelyekről azt gondolják, hogy társadalmilag valamilyen hasznos, szép és vicces dolgot valósítanak meg belőle. A vasasi füstölő felújításának terve ennek keretében kapott több, mint százezres támogatást.