V., jubileumi März Róbert Nemzetközi Gyaloglóverseny Vasason

dav

 

V., jubileumi März Róbert Nemzetközi Gyaloglóverseny Vasason

 

Szinte nyárias időben, jó hangulatban zajlott a Bányász TC és a Vasasért Egyesület szervezésében, helyi, lelkes önkéntesek bevonásával, az ötödik alkalommal megtartott nemzetközi gyaloglóverseny. Nevéhez híven most is több országból érkeztek profi és amatőr versenyzők.

Az profi atléták 10, 5, 3 és 2 kilométeres távon indultak, míg az amatőrök 2 km-t gyalogoltak.

A versenyt Srp Gyula többszörös magyar bajnok és edző nyitotta meg és újra meglátogatott minket März Róbertné, a verseny névadójának özvegye.  Külön megtiszteltetés, hogy Czukor Zoltán többszörös olimpikon volt a verseny főbírója.

A Csaba Szóda biztosította az ital ellátást.

A győztesek a Ragács Kerámia által készített emlékplakettet kaptak, mellé a Gienger Épületgépészeti Kft. ajándékait, és a Dr. Herz Egészségbolt ajándékcsomagjait, valamint a Simonyi Szakközépiskola tanulói által készített kisbútorokat. Trischler Ferenc helyi szobrászművész idén is felajánlott egy plakettet.

A verseny helyszínét a Vasasi Polgárőrség biztosította.

A verseny után a tésztapartin minden induló, szervező és segítő kapott egy nagy tál sajtos tésztát vagy pörköltet. A finom házi sajtot a Schiller házaspár ajánlotta fel. Minden támogatást köszönünk!

Néhány eredmény:

 

10 km férfi: Venyercsán Bence

10 km női : Madarász Viktória

 

5 km  férfi Varga Máté Ferenc

5 km női Tóth Katalin Andrea

 

Tóthné Dobos Éva