Komposzt- A kertünk aranya

Miért vitetjük elháztartásunkból az értékesszerves hulladékot, amikor azzal táplálhatjuk, termékennyé tehetjük a kertünket?

Gondoljuk csak végig, egy átlagos család évente kb.300 kg. hulladékot termel otthonában és ennek az 1/3-át komposztálhatja. Ezzel kevesebb lesz a szemét, olcsóbb lesz a kezelése, akár a szemétdíj is csökkenhet. A talaj minőségét a komposzt rendkívüli mértékben javítja. Nem kell elégetni a feleslegessé vált ágakat, nyesedéket, így a levegőt sem szennyezzük. Aktív részesei lehetünk  a szemünk előtt lezajló természetes és önfenntartó körforgásnak,  személyesen is tehetünk bolygónk egészségéért, a világunk jövőjéért.

Komposztálható az ételmaradék, a vágott fű, az összes zöldhulladék, sövények, bokrok nyírásából származó nyesedék, a zöldségtisztítás hulladéka, kávézacc, gyümölcshéjak, fahamu, papírhulladékok és még sok egyéb.

Egyesületünk , mely az egészség megőrzését és az életmódunk javítását tűzte zászlajára elkötelezett abban, hogy népszerűsítse a komposztálást és ezzel is tegyen a környezettudatos életért, élhetőbb világunkért.
Jelenleg a képen látható komposztládát tudjuk szállítani kb. egy héten belül 2500.-Ft/darab áron, ha a 06/30/603-6507-es telefonon megrendeli.

Szívesen pályáznánk az Új Széchelyi terv keretében a komposztálást népszerűsítő programra, melynek nyomán nemcsak komposztáló ládákat, hanem nagyteljesítményű aprító gépeket is a lakosság rendelkezésére tudnánk sikeres pályázat esetén ingyenesen bocsátani. A pályázathoz szükségünk lenne a helyi igények feltérképezésére.

Kérünk ezért mindenkit, aki szívesen hasznosítaná kertjében az értékes zöldhulladékot, hívja fel a 06/30/603-6507-es telefonszámot és jelentse be igényét a programban való résztvételre az elérhetőségének megadásával.

Szőts Rózsa