Képviselőjelölt Gyimesi Gábor – riport

Bemutatkozás: kicsoda ön, melyik párt színeiben indul? Hol nőtt fel, mivel foglalkozott eddigi életében?

Gyimesi Gábor vagyok, 55 éves, nős, 4 gyermekem van, 31 éve dolgozom tanárként, az utóbbi 25 évet a Radnóti Miklós Közgazdasági Szakközépiskolában töltöttem informatikatanárként. Meszesen születtem bányászcsaládba, és most is Meszesen élek, a keleti városrész minden problémáját ismerem. 2010 óta vagyok önkormányzati képviselő, és az a megtiszteltetés ért, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltjeként indulhatok ebben a választókerületben az országgyűlési választásokon.

 

Mit tart a választókerületben jelenleg legfontosabb megoldandó feladatnak?

Nemcsak ebben a választókerületben, de országosan is igaz, hogy kevés a megélhetést biztosító munkahely, alacsonyak a fizetések, ennek következtében rengetegen vándorolnak el az országból, főként a fiatalok, de sajnos már a középkorúak is. A közbiztonság sem éri el a kívánt szintet, de az egészségügy is elképesztő állapotban van, és a közoktatásra is jellemző, hogy már a diákok is tüntetnek ez ellen a kormány ellen.

 

Megválasztása esetén mit szeretne elérni 4 év alatt a választókerületben?

A Jobbik európai Béruniós kezdeményezésével elérhetjük, hogy jelentősen nőjön a munkahelyek száma, és a fizetések is emelkedjenek, mindent meg fogunk tenni a magyar mikro-, kis- és közepes vállalkozások fellendítéséért. A devizahiteleket visszamenőleg forintosítjuk a felvételkori árfolyamon, így nagyon sok családot szabadítunk meg a bankok fenyegetésétől. A bérlakás-építési programunk nemcsak lehetőséget nyújt a fiataloknak az önálló életük megkezdésére, de fellendíti a magyar építőipart, visszajöhetnek a szakmunkások, és ezzel a magyar gazdaság is újra erőre kaphat.

 

Miért szavazzanak önre Hird, Somogy és Vasas lakói?

Aki kormányváltást akar, annak mi vagyunk az egyetlen esélye, hiszen ma a Jobbik a legerősebb ellenzéki párt, az egyedüli kormányváltó erő. A többi induló csak a harmadik helyért focizik, az ő igazi céljuk a Parlamentbe kerülés. A Jobbik programjában minden korosztály és minden társadalmi réteg problémájára megvan a megoldás, mi ezt a programot fogjuk megvalósítani magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel.

 

Köszönettel:

 

Gyimesi Gábor

Pécs M. J. V. Önkormányzatának képviselője

Jobbik Magyarországért Mozgalom

+36(20)288-7416