Sok Jó-hírünk Van „KoBeKo Közösségi Kulturkohó”

Sok Jó-hírünk Van
„KoBeKo Közösségi Kulturkohó”

az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP), Széchenyi 2020 által meghirdetett 1.3.5-16-2016-00389 számú, Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével című projektünk keretében lezajló programok beszámolója és ajánlója.

Meselámpa
A könyvtár átalakítása miatt az óvoda árnyékot adó fái biztosították a meséhez a nyugodt légkört. Az iskolába menőktől sok meglepetéssel búcsúztunk és útravalóként elvihették magukkal Janikovszky Éva: Velem mindig történik valami c. meséjét. Július és augusztusban nyári szünet lesz.
Foglalkozásvezető: Lobodáné Somlai Erika

Teaház
A júniusi hónapban a gyerekekkel ellátogattunk egy helyi tanyára. Megismerkedhettünk a lovakkal, kecskékkel, kutyákkal. Megtanították a lóápolás fortélyait, ki lehetett próbálni az íjászatot is. Egy kézzel készült kard volt az ajándék, aminek a gyerekek nagyon örültek. Sok szép élménnyel gazdagodott mindenki.
Klubvezető: Somogyi Klaudia

Berze Darts Berze Darts Klub
Június hónapban lezajlott a darts verseny sorozatunk ötödik fordulója. Első helyen Szilárd Zoltán végzett, gratulálunk ez úton is neki. Zoli is a klub oszlopos tagjává vált, bár nem rég érkezett, de hamar beilleszkedett a Berze darts világába! Valamint új taggal is büszkélkedhetünk, Albert Gyula személyében, ami bizonyítja, hogy a darts kortalan sportág! Minden csatlakozót szívesen látunk és persze a hétköznapokban is a gyakorlásokra! Hétfő, Kedd, Szerda, 16 óra!
Klubvezető: Hering Gyula

Baba-Mama klub
A júniusi Ringatónak új helyszín adott otthont. A Berek fesztivál keretein belül szabadtéren csepergő esőben, de sátor alatt zajlott az esemény. Az időjárás változás szemmel láthatóan egyáltalán nem zavarta a gyerekeket, így is élvezték a zenélést, éneklést.
Klubvezető: Tóthné Dobos Éva
Kattanj rá Nagyi! A találkozások folyamán főként gyakorlati tanácsadás folyik, odafigyelve a személyes problémákra, kérdésekre. Foglalkozások továbbra is csütörtökönként 17:30-19:00 óráig folynak, melyekre szívesen várunk minden további érdeklődőt a Kossuth Művelődési Házban.
Foglalkozásvezető: Tóbi Antal

Történelem klub
Előadónk az 1920-as Trianoni eseményekről, az előzményekről és következményeiről tartott nagyon izgalmas és elgondolkodtató előadást. A klub júliusban nyári szünetet tart.
Előadó: Czeininger Tamás

Kertész klub
A rendhagyó kertész klub keretében az érdeklődőkkel ellátogattunk a PTE-n tartott Dísznövény kiállítás és vásárra. A következő foglalkozáson a gyerekeknek szeretnénk bemutatni a KoBeKo közösségi kert aktuális munkáit július 12-én 9 órakor.
Foglalkozásvezető: Gálos András

Barkács klub
Virágágyás szegélyeket készítettünk bambuszból a júniusi foglalkozáson. Következő alkalommal a gyerekeknek szeretnénk kedvezni, buborékfújókat készítünk otthon elérhető anyagokból.
Foglalkozásvezető: Somogyi Klaudia

Fotószakkör
Júniusban kimentünk a természetbe fotózni. Megtanultuk hogyan kezeljük a színeket és a fényeket a jó fotó érdekében. Nyáron a szakkör szünetet tart, szeptemberben indul újra.
Foglalkozásvezető: Dékány Zsolt

Életmódváltó klub
Folyamatosan bővül Életmódváltó klubunk. Továbbra is a téma a helyes táplálkozás, a tudatos vásárlás és a rendszeres sport bevezetése az életünkben. Július 11-án újabb klubfoglalkozás, megbeszélés a Kossuthban!
Már lehetőség van egyéni állapotfelmérésre (előzetes időpont egyeztetéssel) és tanácsadásra. Érdeklődni lehet személyesen, e-mailben és telefonon is a Kossuth Művelődési házban: info@kobeko.hu 06-30/183-5730 és megtalálsz a facebook-on is!
Foglalkozásvezető: Adrián Dorottya

Túra
A júniusi esti túrát az utolsó pillanatban sajnos elmosta az eső. Helyette a gyerekeknek indítottunk túrát a környező erdőbe. Július 5-én a somogyi tavakhoz tervezünk kirándulást. Ezt a programot gyerekeknek szánjuk.
Túravezető: Adrián Dorottya

 

A fenti programokról várjuk az észrevételeket érdeklődőket a szokásos elérhetőségeinken; személyesen a Kossuth Művelődési Házban (Búzakalász u. 47.), telefonon a 72/337-838 illetve a +3630/183-5730 telefonszámokon és az info@kobeko.hu e-mail címen.