Vasasi és Somogyi Polgárőr Hírek

2014. évben a Pécs Keleti Városrész Polgárőr Egyesülete 2196 órát töltött szolgálatban. A csapat létszáma 19 fő. Munkánkat előre tervezetten havi beosztás alapján, szakszerűen végezzük.

Közterületi szolgálatokon kívül a településünkön zajló nívós rendezvényeket is színvonalasan levezényeljük. Eredményes munkánkat nagyban elősegítette, hogy a 100*100 program segítségével vásároltunk egy szolgálati autót. 4 alkalommal eltűnt személyt sikeresen, épségben megtaláltunk.

Az év közben több alkalommal Vasason kerül megrendezésre a Pécsi bányászattal kapcsolatos rendezvények. Munkánkat minősíti sok magas rangú vendég ( miniszterek bel és külföldről ) jelenléte alatti biztosítás.

Helyi éves rendszeres rendezvények szüreti felvonulás, nyugdíjas nap, iskolai és óvodai rendezvények. Nemzetközi gyalogló versenyt 6 fővel zökkenőmentesen biztosítottuk, sőt az amatőr kategóriát meg is nyertük.

 

Plusz feladatokat jelent egy esetleges főzőverseny vagy bál rendezése is a településen, hisz az is plusz szolgálatot jelent. De mi mindig mindenhol ott vagyunk- hogy a település vezetését idézzem.

Pedig nagyon befolyásolja a szolgálati órák bevállalását az, hogy minden polgárőr rendelkezik munkahellyel. Eleget tudunk tenni külterületek biztonságában, továbbá ápoljuk az idősekkel való kapcsolattartást, segítést.

Fontosak a fiatalok, utánpótlás nevelés. Több alkalommal voltunk erdésszel közös szolgálatba, több falopót fogtunk. Nagyon kemény munkát végzünk a megelőzés tekintetében, így szerencsére az év folyamán már elég kevés komoly eseményünk volt (drog,betörés ). Jó a visszatartó erőnk, hisz sok órát ténylegesen az utcán töltünk.

Sajnos egyedi katasztrófa is volt a településen kétszer erdőtűz és árvíz a települést kettészelő patak miatt, amit mi észleltünk és a védekezésben is segítettünk, ahol a lakosságtól is sok segítséget kaptunk.

A lakosság elismeri munkánkat, együtt gondolkodik velünk és mi szívesen tesszük a dolgunkat továbbra is.

 

Vezetőség

 

 

A Pécs-somogyi Polgárőr Egyesület hírei

 

2015 januárjában egyesületünk tagjai összesen 108 óra szolgálatot teljesítettek. Fokozott figyelmet fordítottunk a Murom környékére.

 

Tisztelettel: Vezetőség