Valaki ülteti a fát és van aki tőből kitöri

Évekkel ezelőtt elkészült a Szövetkezet utcai játszótér. Akkor Györgye Laci gyönyörű fákkal ajándékozta meg a települést. Nem sokáig tartott az öröm, mert kis idő múltán a fákat megcsonkították, kitörték. Most Laci ismételten pótolta a fákat, négy koros fával lepett meg bennünket. Szeretnék köszönetet mondani a vasasi lakosok nevében így az újság hasábjain keresztül az önzetlen felajánlásért.

 

Talán két éve lehetett, amikor cikket írtam a településeinken történő rongálásokról. Akkor „nulla toleranciát” hirdettem az elkövetőkkel szemben. Azóta több rendőrségi feljelentést tettem, eljárás indult több személy ellen.

Ma már tanuk bejelentései alapján pontosan kirajzolódnak azok a személyek, akik a buszmegállókat és telefonfülkéket összetörik, akik minden lehetséges helyre graffitit firkálnak, akik az elültetett fiatal fákat derékba törik vagy tőből kirángatják, akik a temetőből virágot, koszorút lopnak, a sírokat feldúlják, akik a közterületen elültetett rózsatöveket kihúzzák, akik a ravatalozó ajtaját berúgják és lépcsőjére odahánynak, akik a játszótéri hintákat megrongálják, akik a hirdető szekrényt, postaládákat széttörik stb.…… sorolhatnám. Nekünk, vasasi lakosoknak nem kell ezt eltűrnünk. Nem kell eltűrnünk, hogy az energia italok fogyasztása utáni felajzott állapotban, vagy az alkohol és a drog hatása alatt a jórész fiatal elkövetők mindent tönkre tegyenek. Várom továbbra is a bejelentéseket és ha megalapozott a gyanú, ismét feljelentést teszek a rendőrségen.

Ne legyünk szégyenlősek! Ezután ha tudomásomra jut az elkövető személye, a feljelentésen túl nevét, címét is közölni fogom az újságban, még akkor is, ha kiskorú személyről van szó. A szülő vállalja a gyermeke tetteiért a felelősséget, ha már megnevelni nem tudta.

Ha kell, sajtópernek is állok elébe. Ne engedjünk a nulla toleranciából!

 

 

Huba Csaba

képviselő