Megemlékezések október 23-án.

A tavalyi évhez hasonlóan, a civil összefogást erősítve idén is együtt tartotta az 56-os ünnepséget a Tegyünk Egymásért és a Vasasi Szent Borbála Egyesület. Ünnepségünk fél háromkor kezdődött a somogyi templom hősök kertjében elhelyezett emlékkönyvnél. A Somogyi Betyárok, a Tegyünk Egymásért, a Vasasért és a Vasasi Szent Borbála Egyesület közösen helyezte el a megemlékezés koszorúját és gyújtotta meg a remény mécsesét. Ünnepségünk a vasasi templomkertben felállított 56-os kopjafánál folytatódott. A vasasi Bányász Fúvószenekar térzenéje után(vezényelte Gotthard Imre karnagy úr) együtt elénekeltük a Himnuszt. Ezután ökumenikus ima következett, a történelmi egyházak képviselőivel. A vasasi általános iskola diákjainak ünnepi műsorát láthattuk. Felkészítő tanáruk: Majoros Istvánné Gizike volt. A szép ünnepi műsor után Kutas József a TÁSI és a Széchenyi István Gimnázium igazgatója ünnepi beszéde következett.

Népdalcsokrot hallhattunk, a Berze Nagy János Népdalkar előadásában. Vezényelt: Mesterné Strausz Emőke. Ezután a megemlékezés és tisztelet virágait, koszorúit és gyertyáit helyezték el az 56-os kopjafa tövénél. Ünnepségünket a vasasi Bányász Fúvószenekar előadásában, a Szózat közös eléneklésével fejeztük be. Ezt követően az ünneplő sokadalmat a Berze Nagy János művelődési házban láttuk vendégül. Köszönetet szeretnék mondani egyesületeink tagságának, hogy munkájukkal hozzájárultak a rendezvény minél színvonalasabb megrendezéséhez. Köszönetet szeretnék mondani a

Magyar Nemzetőrség Baranya megyei szervezete és vitéz Kőrösi László lovas egységnek, hogy a koszorúzás méltóságát emelték. Végezetül de nem utolsó sorban köszönetet szeretnék mondani Varjú Istvánnak, aki rendezvényeinket rendszeresen technikusi munkájával elősegíti.

Tegyünk Egymásért és Vasasi Szent Borbála Egyesület