Gyermeknap! – Kit érdekel?

Gyermeknap! – Kit érdekel?

Szomorúan olvastam a júliusi kiadványban az elmaradt vasasi Gyermeknapról.
Egy kicsit dicsekedve de mégis egy kicsit keserű szájízzel elmondhatom hogy Hirden június 19.-én a Hirdi Nőegylet szervezésében egy juniálison vehetett részt mindenki – mármint aki eljött.

A délután a gyerekprogramokkal telt el. Nagyon sok vetélkedővel, rengeteg nyereménnyel. Üres hassal és zsebbel senki sem ment haza.
Számtalan ingyenes kikapcsolódási lehetőség (légvár, arcfestés, gokartozás, trambulin) a rendőrség és a tűzoltóság bemutatója várta a látogatókat.
S ha netán valaki megéhezett, ingyen zsiroskenyérből annyit ehetett amennyi belefért. A büfében hűtött üdítővel és sörrel szolgálták ki a megszomjazott vendégeket.
A nap egyik talán legnagyobb sikere az esti szépségverseny és az azt követő karaoke volt, ahol mindenki megmutathatta, hogy milyet tehetséggel áldották meg. A számtalan zeneszámból mindenki megtalálhatta a kedvencét, korra és nemre való tekintet nélkül.
Az este további részében a sörsátorban bálizenére mulathatott a nagyérdemű egészen hajnalig.
Az idő nagyon kegyes volt igazi szabadidős programhoz való.
Mégis az érdeklődés a programok iránt nagyon csekélynek bizonyult.
Sok éven át szinte semmilyen program nem volt a településünkön. Most hogy végre valaki felvállalja az összefogást, a programok lebonyolítását, a hálátlan feladatok megoldását, nem tudom, miért vagyunk ilyen közömbösek egymással!
Az élet nagy rohanásában miért nem szakítunk egy kis időt a gyerekeinkkel, unokáinkkal egy kis közös kikapcsolódásra. Vagy miért nem ülünk le a haverokkal, barátokkal egy kis beszélgetésre, sörözésre.
Itt élünk egymás mellet és nem is ismerjük egymást, pedig az ilyen alkalmak erre is nagyon jók lennének.
De hamarosan itt a következő alkalom, hogy tegyünk ellene.
Szeptember 4.-én lesz az immár hagyományosnak mondható „3. Falunap”. Mutassuk meg hogy összetartunk és összetartozunk! Tiszteljük meg a rendezőket azzal hogy elmegyünk és megnézzük miért fáradoznak ennyit a mi kikapcsolódásunk érdekében.
Biztos többen megkérdezik: Kit érdekel? – de nem mindegy hogy milyen hangsúllyal kérdezik….