Atlétika

Atlétáink újra az élen!

Amint azt már előző cikkünkben is írtuk, a helyi atlétáink mind ott vannak az élmezőnyben és ez az óta is megmaradt.

Májusban rendezték meg Olhaoban(Portugália) a 9. Gyalogló Európa Kupát. A nemes eseményem Srp Miklós is képviselte a magyarokat. A tengerparti kisváros jó szervezésével élvezetessé tette az egész versenyt. Srp a juniorok között mérhette fel erejét az igen meleg, párás időben. Végül egyéniben 20. helyen érkezett célba és Márkus Viktorral (Székesfehérvár) a csapatok közötti versenyben az előkelő 8. helyen végeztek.

A júniusi Nyíregyházán rendezett U23, junior és ifi bajnokságon 3 atlétánk vett részt és sok jó helyezéssel és eredménnyel tértek haza. Czúth Réka miután megnyerte az ifik között a magasugrást, 200m-en bejött a 7. helyen.

Pócsi Roland az ifik között súlylökésben 10. és diszkoszvetésben 9. helyen végzett.

Végül Srp Miklós a juniorok 10000m-es gyaloglásban, esőben 2. helyen ért célba, igaz ő már nem Pécsi klubszínekben érte el ezt az eredményt, hanem a Budapesti Honvéd SE versenyzőjeként, de továbbra is itt él, sőt néha reggelente láthatjuk is.

Nemrég zajlott le Franciaországban, Lille városában az Ifjúsági Világbajnokság, ahol Czúth Réka képviselte hazánkat. Az igen változékony időben a döntő során végül a 9. helyen fejezte be a Világbajnokságot.

Reméljük a hátralévő versenyidényben hasonló, vagy akár ennél jobb eredményeket tudnak hozni, és hogy minél többször láthatjuk őket a válogatott színeiben.