Vasasi bányász TC

2020.08.30-án Vasas lakossága csodás napra ébredt. Olyan eseményre, amelyre még nem volt példa településünkön. Hosszú és nehéz, munkával teli időszak után sikerült megvalósítani:

2019.12.21-én hangzott el először: Mi lenne ha meghívnánk a Fradi öregfiúkat? Sokan legyintettek rá, de volt aki hitt a csodában. Nagy lelkesedéssel és ambícióval vágtunk neki. Megalakult a 6 fős szervező bizottság: Berényi Zoltán, Somlai Erika, Srp Gyula, Lukács János, Deák Károly, Ragács György. A cél az volt, hogy olyan eseményt hozzunk létre, amelynek a csodájára járhatnak az emberek. Róth Norbival az élen és a Csonka és Gergics család hathatós segítségével Lukács János gépeivel tökéletesen rendbe tettük a pályát és környékét, majd az öltözők is sorra kerültek. Somlai Erika nagyon sok energiát fektetett a programok kitalálásába és megszervezésébe, Berényi Zoltán a média beszervezésébe és az engedélyek beszerzésébe, Srp Gyula pedig összefogta a mi kis csapatunkat tanácsokkal, ötletekkel, Ragács György pedig csodás plakettekkel segítette csapatunkat.

2020.08.30-án eljött a nagy nap. A programok női focival kezdődtek, majd a Komlói Ifi csapatot fogadta a Vasasi fiatalok gárdája, ezt követően pedig lelkes óvodásaink mutatták meg, hogy az elkövetkezendőkben lesz miből meríteni. A mérkőzés közvetlen felvezetésében a Kelemen Csilla mazsorett csoportjának tánca kápráztatta el a nézőket, majd Bocz József együttese hangjára vonultak be a csapatok közel 800 néző előtt. A Ferencváros rengeteg legendával megtűzdelve érkezett(pl. Fischer Pál, Ebedli, Bánki, Kuznyecov). Természetesen győzni szerettünk volna, de az első félidőben a Fradi uralta a játékot. A második játékrészben Schneider Zsolt két gólja visszahozta a reményeket, de a végén így is a Ferencváros örülhetett győzelemnek, 3-2 arányban nyerték a mérkőzést, de ezt senki sem bánta.

A találkozót követően a Mosoly Söröző támogatásának köszönhetően vacsorával láttuk vendégül a zöld-fehéreket, amely egy kellemes estébe torkollott. Rengeteg fotó és barátság született, rég látott ismerősök, osztálytársak találkoztak újra. Bánki József, a Ferencváros kapitánya hálás volt a vendéglátásért és megjegyezte: Ilyen szép pályán és rendezett körülmények között ritkán játszhatnak és kijelentette, hogy ha visszavágóra hívnánk őket, bármikor, soron kívül jönnek!

Köszönjük a bíztatást és szurkolást minden kedves szurkolónknak és támogatónknak, a Belcat Bt-nek ésa Mosoly Sörözőnek!

 

 

 

Deák „Kuna” Károly