Képviselői hírek (szeptember)

Képviselői hírek

A nyári szünet miatt az utolsó rendkívüli közgyűlésre július 15-én került sor. Szeptember 1-én a Város Napján ünnepi közgyűlés lesz, ahol díjak, kitüntetések átadására kerül(t) sor. A munkaterv szerint szeptember 22-én lesz a következő, rendes közgyűlés.

A Vasas-Somogy-Hird Településrészi Testület következő ülése 2020. október 1-jén, 17 órakor, a Berze Nagy János Művelődési Házban lesz. Jöjjenek el!

Közgyűlés, testületi munka augusztusban nem volt, a nyári szünet végeztével megkezdődik a képviselői-politikai munka is, mert a lakossági megkeresések és feladatok folyamatosan jönnek, ezt köszönöm, igyekszem mindenkinek mielőbb segíteni. Ebben munkatársam Gölöncsér József településrészi testületi referens nagy segítségemre van, ezúton is köszönöm a fiatalember áldozatos munkáját. A képviselői facebook oldalamon követhetik az eseményeket két lap megjelenése között, ahol üzenetet is hagyhatnak: https://www.facebook.com/berenyizoltan/

 

  • Nagyon jó hír, hogy a május 25-én a teljesen felújított-korszerűsített hirdi ovi átadása után két hónappal, azaz július 28-án a szomszédban már a gyermek-orvosi rendelőt is átadtuk. Mint korábban írtam várhatóan szeptembertől vehetik birtokba a teljesen új gyermek-orvosi rendelő és védőnői szolgálat épületét a Hirdi lakosok, kedvező fejlemény, hogy a pécsi Művészeti Kar diákjai felajánlották segítségüket a rendelő-védőnői szolgálat épületének dekorálásában, hangulatfestésében, ezt a helyiek szervezik, a jelenlegi információk alapján várhatóan szeptember 2. felére már a rendelés is megindulhat az új helyen.
  • Amint azt megígértem, a közmunkaprogramban is kedvező átalakulás történt: három helyi civil szervezet a Napüdvözlet-, a Tegyünk Egymásért-, és a Vasasért egyesület összesen 29 fővel „rásegít”, mintegy kiegészítve a BIOKOM helyi településfenntartási zöldterületi munkáira, a konkrét felmérések már megtörténtek, az átadás-átvétel leltár szerint is lezajlott, minden eszköz rendelkezésre áll, a korábban beszerzett traktor javítása is folyamatban van, a munkások felvétele megtörtént, de ég vannak üres helyek mindenütt, kérem jelentkezzenek! A megkezdett egyeztetések a BIOKOM illetékes vezetőivel folyamatosan zajlanak, most az együttműködési megállapodás szövegezése és megkötése a cél és ennek megfelelően a közös, egymást kölcsönösen segítő, a rászoruló lakossági igények minél szélesebb körű kiszolgálása a cél, ahol ez indokolt, és a rászorultság megállapítható. Együttesen igyekszünk feladatokat vállalni, a terület új munkavezetőjével kiváló a kapcsolatunk igazán segítőkész, de őt, őket is (BIOKOM) sújtja, mint ahogy minket is a városi költségvetési megszorítások, és az elvonások.
  • Addig is természetesen továbbra is folyamatosan az alábbi elérhetőségen állok rendelkezésre:

interneten: https://www.facebook.com/berenyizoltan/

e-mailben: berenyi.zoltan@ph.pecs.hu

telefonon: ?0630/210-8120

 

Zárásképpen pedig kérem figyeljék képviselői oldalamat, keressenek, legközelebb a szeptember 22-i városi közgyűlés után, október 1-én 17 órai kezdettel – A Berze N. J. Művelődési Házban – tartunk „részönkormányzati” ülést, ahol többek közt ülésen, a településeink számára fontos ügyek kerülnek megtárgyalásra, mint például az elvonások után megmaradt képviselői keret felhasználása, az új közterületi közmunkaprogram tapasztalatai, közbiztonsági kérdések az illetékesek részvételével (rendőrség, polgárőrség), fejlesztések, lakossági panaszok és azokra érkezett válaszok. Várunk minden érdeklődő állampolgárt, a terem befogadóképességéig!

 

 

         Berényi Zoltán s.k.

Pécs M. J. V. Önkormányzat

1.sz. evk. Somogy-Hird-Vasas-Hősök-tere

          önkormányzati képviselő

 

Kontakt:

Pécs M. J. V. Önkormányzat

+ H-7621 Pécs, Perczel M. u. 2.
( 72 533 800|)30 210 81 20
: berenyi.zoltan@ph.pecs.hu