Vidéki Hangulat tábor beszámoló

Mint a korábbi években, most is megszerveztük a Vidéki Hangulat Tábort, melynek fő bázisa a Kobeko volt. A csapat tagjaival tematikusan építettük fel a hetek eseményeit, hogy hasznos, élményekkel teli nyári szünetet biztosítsunk a résztvevőknek. Első sorban a helyi gyerekeknek szerettünk volna kedveskedni a programokkal, örömünkre idén ez előző évekkel ellentétben nagy számban választották a mi táborunkat a somogyi, vasasi és hirdi gyerekek.

Ebben az évben 4 x 1 hetes turnusukat szerveztünk, különböző korosztályokkal, lányokkal fiukkal vegyesen. Voltak visszatérő gyerekek, akik jó hírünket vitték ismerőseiknek, barátaiknak, így a jó pár helyi gyermek mellett jöttek hozzánk Pécs mindegyik városrészéből,

Nagykozárból, Bogádról és Szemelyből is.

Az első hetünk kezdeti borongós időjárásának ellenére is élménydús hetet töltöttünk együtt, amit az azt követő hetekben már csak a kánikula tett még vidámabbá. A heteket ismerkedéssel kezdtük, számos játékos feladattal egybekötve, sorversenyekkel és kidobósokkal. Rendeztünk sátorállító versenyt, ahol a fiúk és a lányok csapata küzdött meg egymással. Minden héten ellátogattunk a Lukács-tóhoz, ahol fagyizás mellett volt, aki körbe sétálta a tavat és volt aki a körhintázást választotta. Voltunk a Dombay-tónál, ahol fürdőzéssel, homokvárépítéssel és szabadtéri játékokkal, illetve egy kis hűsítő fagylaltozással töltöttük az időt. A délutánokat társasjátékozással, kidobózással és mesefilm nézéssel töltöttük el. Kreatív foglalkozások keretein belül készítettünk kókuszgolyót, illetve festettünk tésztákat, amit csillámporral szórtunk meg, amiből a végén szebbnél szebb nyakláncok készültek. Ellátogattunk még Hirdre Szamosközi Imre farmjára, ahol minden volt az állatsimogatástól, a kötélhúzáson át, a talicskatoló-, rönhajító-, futó- és patkóhajító versenyig.  Csütörtökönként a Mecsextrém park volt a táborozásunk helyszíne, ahol több csapatra osztódva próbáltuk ki a játékokat. Mindenki kipróbálta a bobot, de a legnagyobb sikert idén is a kötélpálya aratta. A nap végén birtokba vettük a hatalmas játszóteret, ahol lehetett rodeóbikázni, trambulinozni, hófánkozni és élvezni a hatalmas csúszdás mászókát. Voltunk a somogyi focipályán, ahol szintén a sportoké volt a főszerep. Minden héten a zárónapon a gyerekek személyre szóló emléklapot kaptak ajándékba, illetve a negyedik turnusunk utolsó napján reneszánsz bál keretein belül megválasztottuk a tábor királyát.

 

A gyerekek hangulata, a szülők mosolya, hálája – egy szóval, a visszajelzések azt mutatják, hogy érdemes ezt csinálni! Reméljük, úgy érezzük, sikerült ezeket a napokat tartalommal megtölteni.

Köszönjük mindazoknak, akik a sikerhez hozzájárultak: a gyerekeknek és szüleiknek, a KoBeKo Retro Konyhának, hogy friss, ízletes étkekkel láttak el bennünket. Köszönjük Szamosközi Imrének és Takács Lászlónak, hogy programjaink megvalósításához segítséget és helyszínt biztosítottak. Nem utolsó sorban Tarnóczi Tamásnak a foglalkozásokért és munkatársainknak, akik ebben az olykor nehéz, de mégis szép és hálás feladatban helyt álltak.