Mazsorett hírek

Egyesületünk táncosai újra elkezdhettek próbálni. Edzéseiket, ha az idő is engedi, szabadtéren tartjuk.

Szerencsére a lányok az elmúlt hónapokban sem unatkoztak, mivel online folyamatosan feladatokat, kihívásokat, lehetőségeket kaptak.

Nagyon nehéz időszaknak néztünk elébe, fogalmunk sem volt, hogy meddig húzódhat el a karantén. Csilla néni március 16-án kénytelen volt az edzéseket elhalasztani. Három napra rá már várta a lányokat a feladat, ezzel is kicsit szinten tartani a tudásukat. Volt, amit videón kellett beküldeni, de olyan is akadt, amit fényképezni kellett, ezen felül még rejtvény és szókereső játék is.

1 hónap elteltével még nehezebben bírtuk a kötöttségeket, mivel tavasszal alapból már folyamatos fellépések, versenyek, fesztiválok résztvevői szoktunk lenni.

Szerencsére az alap ötlet megvolt, csak egy kis támogatásra volt szükségünk, ebben viszont a Vasasért Egyesület (azon belül is Adrián Dorottya) ismét hatalmas segítség volt számunkra, mivel megrendezhettük házi online Karantén Bajnokságunkat! Minősítő versenyünkre a videókat 1hét alatt készítették el a lányok. Remek koreográfiák születtek. Volt sok egyéni, testvérpáros és anya-lánya tánc is. Zsűrinek, Ausztriában ragadt táncosunk Géczi Réka és szerbiai barátaink a Crystal Dance Studio vezetői Szabó Gabriella és Kőműves Éva volt a segítségünkre, így születtek meg az eredmények. Összesen 6 kiemelt arany, 9 arany, 11 ezüst és 4 bronz született.

Ezt követően a lányokkal titkos akcióba kezdtünk, mivel már hagyomány, hogy az édesanyákat kis műsorral köszöntjük, igaz idén videóval, de annál nagyobb szeretetben ☺ Májusban még rajzversenyt hirdettünk, elkészült alkotásaikat a közösségi média oldalunkon szavaztattuk meg, így született meg a végeredmény, vasasi csoportunkból Károlyi Veronika második helyezést ért el. Gratulálunk!

Május közepén sokunk örömére újra visszatérhettünk heti edzéseinkhez. Június elején pedig első fellépésünkön is túl voltunk (köszönjük az Ábel családnak), majd a hónap közepén újabb online versenyre nevezhettünk. Valaki a karantén bajnokságra elkészített tánccal nevezett, valakiét kicsit átkoreografáltuk, illetve a feloldást követően, formációnk legújabb koreográfiáját is videóra tudtuk venni. A XXXVIII. Zuglói Táncfesztiválon összesen 13 koreográfiával indultunk amatőr és profi szinten. Eredményeink: 5 arany, 4 ezüst és 4 bronzhelyezést értek el a lányok. Egyesületünket a kimagasló eredményért a zsűri különdíjban részesítette.

Az edzéseket folyamatosan megtartjuk nyáron is, közben egy kis balatoni edző táborba utazunk, illetve augusztusban több baranyai településen is műsorunkat láthatják majd.

Ezúton köszönjük a lányok kitartását, valamint gratulálunk az elért eredményeikhez.

Vezetőség