Nyitva marad a pécsi vásárcsarnok

Nyitva marad a pécsi vásárcsarnok

 

A pécsi vásárcsarnok sokunk számára fontos élelmiszerforrás, a gyakorlatban és szimbolikusan is. Hagyományosan kedvelt bevásárlóhelye az idősebb pécsieknek, akik viszont különösen kitettek az új koronavírus veszélyeinek.

Pécs polgármestereként kiemelt célom, hogy az utolsó pillanatig, amíg ez lehetséges, a vásárcsarnok nyitva tartson és fogadja a vásárlókat. Ehhez azonban több megszorító intézkedést kell alkalmaznunk, és a pécsi polgárok részéről is minden eddiginél nagyobb toleranciára lesz szükség.

 

Kevesen és rendezetten

 

Az intézkedések egy részét a keddi napon teszteltük, és a tapasztalatok alapján március 18-a, szerdától az alábbi rendelkezések lépnek életbe:

 

A csarnok területére belépni csak a Bajcsy-Zsilinszky utca felől lehet, távozni pedig a buszpályaudvar felé.

A csarnokban egyszerre legfeljebb 100 fő tartózkodhat.

A csarnokon kívül és bent, a pultoknál is két méteres védőtávolságot tartva lehet várakozni, ennek betartásáról közterület-felügyelők és az üzemeltető biztonsági személyzete gondoskodik.

A vásárcsarnokot üzemeltető Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. dolgozói óránként fertőtlenítik a csarnok gyakran megfogott eszközeit (kilincsek, korlátok, stb), zárás után pedig átszellőzteti a csarnok teljes területét.

 

Azt kérem a pécsi polgároktól, hogy tekintettel egymásra és a megváltozott körülményekre a vásárlás végeztével minél előbb hagyják el a vásárcsarnokot.

Tájékoztatom a pécsi polgárokat, hogy a vásárcsarnok továbbra is hétfőtől péntekig reggel 5 és délután 17 óra között, szombaton pedig reggel 5-től délután 14 óráig tart nyitva.

 

Hosszú távra tervezünk

 

A fenti intézkedéscsomag célja, hogy a pécsi polgárok számára folyamatosan biztosítható legyen az élelmiszervásárlás lehetősége a vásárcsarnokban. Egyben kiszámítható, tervezhető működést jelent a pécsi és környékbeli kistermelőknek is, akiket ezekkel a lépésekkel is arra szeretnék ösztönözni, hogy folyamatosan, jó minőségű termékekkel lássák el a pécsieket.

 

Tisztelt pécsi polgárok, arra kérem tehát önöket: annak érdekében, hogy a pécsi vásárcsarnok a lehető legtovább nyitva tarthasson, tartsák be a fenti szabályokat és kéréseket. Vigyázzunk egymásra!

 

Péterffy Attila

Pécs Megyei Jogú Város polgármestere