Egy nyertes pályázat története

Nemrég hallottam a hírt, hogy a pécsi gyermekklinika kapott egy egymillió forintos műszertámogatást, melyben egy pécs-somogyi családnak is nagy szerepe volt. Kovácsné Csíki Annamáriát kérdeztem a részletekről.

– Kérlek, mondd el, hogy indult a pályázat, honnan tudtatok erről, és ennek milyen feltételei voltak?
– Nyáron a fiunk, Máté osztályfőnöke által tudomásunkra jutott egy pályázati lehetőség, melyet a K&H Bank hirdetett meg az idén 15 éves Gyógyvarázs program évfordulója alkalmából. Az érvényes pályázat érdekében egy 150 szóból álló levelet kellett beküldeni a pályázatban részt vevő fórumok egyikén, Gyermekem varázslatos gyógyulásának története címmel. A nyertes pályázatokat egy óriásmacival és a pályázatban megjelölt kórháznak egymillió forintos műszertámogatással jutalmazták.

– A pályázaton való részvételetek tekinthető egyfajta hálának, köszönetnek?
– Felcsillant a remény, hogy talán tudnánk segíteni mi is a történetünk által annak az intézménynek, ahol mindent megtettek Mátéért, és fáradhatatlanul dolgoznak a gyerekek gyógyulásának sikeréért.

– De hogy is történt ez pontosan?
– A Fanny Magazinhoz küldtük el levelünket, és a továbbiakat a Jóistenre bíztuk. Augusztus 31-én jött az e-mail, hogy a hat nyertes pályázat egyike a miénk, amit kitörő örömmel fogadtunk, és boldogsággal töltött el, hogy eszköz lehettünk Isten kezében. Megható pillanatokat élhettünk át az ünnepélyes átadó során a Heim Pál Gyermekkórházban, ahol a pécsi gyermekklinika képviseletében érkező orvosok átvették a nyereményt, amiből egy genetikai betegség kiszűrésére alkalmas verejtékanalizátort vásárolhattak. Az ő örömüket látva még nagyobb hálát érezhettünk a szívünkben, hogy egy kicsit hozzájárulhattunk egy korszerű műszer megvételéhez, mely segítséget nyújthat a betegséggel küzdő gyerekeknek az egészséges napok visszahozatalához.

 

Köszönöm, hogy elvállaltad a riportot, és gratulálok nektek a megnyert pályázathoz, és a továbbiakban erőt, egészséget, kitartást és hitet kívánok nektek!

Bocz József