Összeült a Helyi Akció Csoport

Január 24-én, Vasason tartotta soron következő összejövetelét a Helyi Akció Csoport. Mivel az időpont most délután öt óra volt, el tudtak jönni többen is, akik dolgoznak napközben, így kb. húsz ember vett részt a megbeszélésen. Mind a három településrészt képviselték emberek, akik meghallgatták és remélhetőleg tovább is adják még többeknek az információkat.

Szerecz Gábor, a mi „körzetünk” felelőse ismertette, hogy három éven keresztül tudnak programokat támogatni, negyedévente lehet valamilyen rendezvényhez, kiránduláshoz, társasági összejövetelhez anyagi támogatást kérni. Lehet ez 8-10 fős baráti társasági program, vagy több száz főt megmozgató falufesztivál, bármi, ami a helyi közösségi életet felpezsdíti, közelebb hozza egymáshoz a lakókat.

A programok idén októbertől indulhatnak, a pályázatokat március végéig célszerű beadni. Nem szükséges, hogy bejegyzett szervezet jelentkezzen, bárki pályázhat. A pályázat elkészítéséhez is segítséget nyújtanak, Szerecz Gábor minden csütörtökön 8-9 óráig a Kobeko művelődési házban várja az érdeklődőket. Az interneten a www.pecsikozossegek.hu oldalon lehet bővebben tájékozódni. Éljünk minél többen a lehetőséggel!

Taar Ilona

Vasasért Egyesület