Képviselőjelölt: Nagy Ferenc

Nagy Ferenc vagyok, pécsi lakos 60 éve. Vasúti tisztként 38 évet dolgoztam a MÁV-nál különböző beosztásokban. Két felnőtt gyerekem és két lányunokám van. Fegyelmet, rendet, tiszteletet az emberek iránt, pontosságot: ezeket jelentette számomra a hosszú és elkötelezett vasúti szolgálat.

A DK választókerületi szervezet elnökeként a Demokratikus Koalíció és a Szolidarítás Mozgalom jelöltjeként, az MSZP-Párbeszéd szövetség támogatásával indulok az országgyűlési választáson.

 

A bizalmat, jelöltségemet örömmel vállaltam, nem a „bársonyszék”, hanem az emberekért való tenni akarás motivált. A demokratikus, emberséges, szolidáris társadalom visszaállítása, a mélyszegénység, a hajléktalanság, a tudatlanság fokozatos felszámolása, munkahelyek teremtése a tisztességes megélhetés érdekében. Ezek ugyan nagy társadalmi feladatok, de helyi szinten is sok tennivalót adnak. Tőkeerős vállalkozásokkal benépesíteni Pécs ipari parkjait, hogy új munkahelyek teremtésével esélye legyen az itt élő embereknek egy európaibb életre, ezzel Pécs és Baranya megye lakosságának életszínvonalát javítani lehet. Pécs egyetemi város, vissza kell szerezni elvesztett több ezer hallgatóinak számát, segíteni a fiatalok lakhatási körülményeit. Szükség van ehhez Pécs önkormányzata gazdálkodásának teljes átvilágítására, a városért dolgozó új és felelős vezetésre, szakemberek bevonására.

Legyen Pécs és Baranya az országos szakmunkásképzés bázisa, a megye gazdasági életének fellendítéséhez sok ezer új és képzett fiatalra van szükség. A megye több régiójának (Komló, ormánsági terület) kiemelt gazdasági státuszt kell adni ahhoz, hogy ismét húzóerővel rendelkezzen a térség, felszámolható legyen a mélyszegénység, a hajléktalanság.

Az életszínvonal jelentős emelése érdekében rendezni kell az alacsony nyugdíjjal rendelkezők helyzetét, egyes területeken a lakhatási körülményeket. Számos megoldandó kérdés mellett szeretném, ha az egészségügy és az oktatás kiemelt, társadalmilag is megoldandó problémái helyben is rendezhető lenne.

A felsorolt feladatok, tennivalók  rövid távon is hozhatnak jelentős eredményeket a mélyszegénység és több kisebb területen élők helyzetének javításában, gondolok itt a meszesi térségben élőkre, a bányaterületi  telepeken élőkre. Az intézkedések jelentős változásokat hozhatnak a lakhatási körülményekben, a lakáshoz jutás feltételeinek dinamikusabb biztosításában, kiemelten a fiatalokra és a nehéz körülmények között élőkre.

A biztonságos közlekedés feltételeinek javítása érdekében szeretnék megoldást találni Vasas, Hird, Somogy átmenő főútvonalának teljes felújítására, rendbe tenni a járdarendszer teljes kiépítését, és több mellékútvonal megújítása is feladatot jelent számomra. Vasason jelentős segítségre szorul pl. a D. utca közterületi rendbetétele, az itt élők helyzetének javítása.

Egy társadalmilag is igazságos, korrupciómentes és elszámoltatásra épülő új ország megteremtése lehetőséget ad a bizalom visszaszerzésére, ezért minden erőmmel azon leszek megválasztásom esetén, hogy a térségben élőkért dolgozhassak. Ehhez kérem a bizalmukat: szavazzanak rám, mint a választókerület DK-s jelöltjére, és listán pedig a 3-as szám alatt a Demokratikus Koalícióra.

Nagy Ferenc

DK vk-i elnök, képviselőjelölt