Sok Jó-hírünk Van „KoBeKo Közösségi Kulturkohó” -Beszámoló

 

 

az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP), Széchenyi 2020 által meghirdetett 1.3.5-16-2016-00389 számú, Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével című projektünk keretében lezajló programok beszámolója  és ajánlója.

 

  • Tea-ház

A decemberi hónap nagyon mozgalmas volt. Voltunk kirándulni a Zsolnay Negyedben a” Labor-Interaktív Varázstér” ahol a gyerekek ki tudtak próbálni mindenféle érdekes játékot. Az Adventre készülve készítettünk nagyon szép koszorúkat. Adományként a gyerekek kaptak a” cipős doboz akció keretein belül” ajándékokat. Nagy öröm volt számukra, amit ez úton is köszönünk a felajánlóknak.

A Tea-Ház nevében Boldog Új Évet Kívánunk mindenkinek.

Klubvezető: Somogyi Klaudia

  • Baba- Mama klub: Minden héten, csütörtökön 10:00 órakor a Berze Nagy János Művelődési házban.

Ringató január 19.  10.00

Mocorgó január 11. 10:40

Klubvezető: Csémi Hajnalka

 

  • Berze Darts Klub

December hónapban is sokan ellátogattak a Berze Nagy János Művelődési Házba. Minden csatlakozót szívesen látunk és persze a hétköznapokban is a gyakorlásokra! Hétfő, Kedd, Szerda, 16 óra!

Következő verseny január 27. 16.00

Klubvezető: Hering Gyula

 

  • Kattanj rá Nagyi! A találkozások folyamán főként gyakorlati tanácsadás folyik, odafigyelve a személyes problémákra, kérdésekre. Foglalkozások továbbra is csütörtökönként 17:30-19:00 óráig folynak, melyekre szívesen várunk minden további érdeklődőt a Kossuth Művelődési Házban.

Foglalkozásvezető: Tóbi Antal

  • Történelem klub A decemberi előadáson nagy volt az érdeklődés, témánk Európa védőszentje: Szt. Benedek és a magyar bencések volt. December 14.-i előadás témája A konzervatív reformer: Gróf Zichy Nándor és a Kat. Néppárt. Helyszín: Kistamás Gyula Könyvtár, január 17. 17.30

Előadó: Czeininger Tamás

 

 

  • Életmódváltó klub Folyamatosan bővül Életmódváltó klubunk. Továbbra is a téma a helyes táplálkozás, a tudatos vásárlás és a rendszeres sport bevezetése az életünkben. Újabb klubfoglalkozás január 17. 17.00. Kossuth Műv. Ház

Továbbra is lehetőség van egyéni állapotfelmérésre (előzetes időpont egyeztetéssel) és tanácsadásra. Érdeklődni lehet személyesen, e-mailben és telefonon is a Kossuth Művelődési házban: info@kobeko.hu +3630/183-5730 és megtalálsz a facebook-on is.

Foglalkozásvezető: Adrián Dorottya

 

  • Kertész klub: Jó hangulatban telt a Berze Művelődési Házban megrendezett adventi készülődésünk. A résztvevők készíthettek adventi koszorút, ünnepi asztal és ajtódíszt is.

Szervező: Novák Gyöngyi

 

  • Mestertár: A rossz idő ellenére sokan eljöttek és vettek részt a programon. Örömünkre egy új kitelepülő is csatlakozott a programhoz, aki finom kürtös kalácsaival várta az érdeklődőket. A gyerekek szép énekkel várták a Mikulást, aki mindenki számára egy kis ajándékcsomaggal érkezett.

 

  • Házi sütemények versenye: A programon süteményt sütők száma 11 fő volt, akik finomabbnál finomabb süteményekkel kápráztatták el a zsűrizőket. Édes és sós kategóriában lehetett indulni, a korosztály nem volt meghatározva. A zsűri a közönség volt, akik lelkesen kóstolták végig a süteményeket. Az eredményhirdetéskor a részvevők közül senki ne távozott üres kézzel. A nyertes Gálos Andrásné Kati lett. Későbbi visszajelzések alapján várják a következő versenyt.

Szervező: Novák Gyöngyi

 

 

 

A fenti programokról várjuk az észrevételeket érdeklődőket a szokásos elérhetőségeinken; személyesen a Kossuth Művelődési Házban (Búzakalász u. 47.), telefonon a 72/337-838 illetve a +3630/183-5730 telefonszámokon és az info@kobeko.hu e-mail címen.