Sok Jó-hírünk Van „KoBeKo Közösségi Kulturkohó” – November

Sok Jó-hírünk Van
„KoBeKo Közösségi Kulturkohó”

az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP), Széchenyi 2020 által meghirdetett 1.3.5-16-2016-00389 számú, Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével című projektünk keretében lezajló programok beszámolója és ajánlója.

Tea-ház
A gyerekek birtokba vették a szépen felújított Kistamás Gyula könyvtárat. A megnyitó alkalmával nagy lelkesedéssel készítettek színes virágokat. Egy kis szendviccsel és bodzaszörppel kedveskedtünk nekik. Ellátogattunk a Zsolnay Negyedbe a „Varázsóra” előadásra, ami nagyon érdekes és tanulságos volt, mert fizikai kísérleteket mutattak be hétköznapi eszközökkel. Jövő hónapban is tervezünk újabb kirándulást, ami hasznos és érdekes a gyerekek számára.
Klubvezető: Somogyi Klaudia
Baba-Mama klub
Ringató december 1. 10.00
Mocorgó november 16. 10.45
Klubvezető: Tóthné Dobos Éva

Berze Darts Klub
Október hónapban is folytatódott a gyakorlás! Az év vége fele is jönnek még új versenyzők és új elkötelezett játékosok. A jövő évi indulásunk a darts szövetségbe , igen csak felgyorsította az eseményeket és ha nem is özönlenek , de jócskán megszaporodott a játékos állományunk. A következő amatőr versenyünkről érdeklődni a Berze Nagy János Művelődési házban edzésnapokon! Minden csatlakozót szívesen látunk és persze a hétköznapokban is a gyakorlásokra! Hétfő, Kedd, Szerda, 16 óra!

Kattanj rá Nagyi! A találkozások folyamán főként gyakorlati tanácsadás folyik, odafigyelve a személyes problémákra, kérdésekre. Foglalkozások továbbra is csütörtökönként 17:30-19:00 óráig folynak, melyekre szívesen várunk minden további érdeklődőt a Kossuth Művelődési Házban.
Foglalkozásvezető: Tóbi Antal
Történelem klub Az októberi előadáson az emlékezetes magyar októberi eseményeket elevenítettük fel, különös tekintettel az 56-os forradalomra. November 15-én a téma az I. világháború és az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlása lesz. Helyszín: Kiss Tamás Gyula Könyvtár, 17.30
Előadó: Czeininger Tamás

Foglalkozásvezető: Dékány Zsolt

Életmódváltó klub Folyamatosan bővül Életmódváltó klubunk. Továbbra is a téma a helyes táplálkozás, a tudatos vásárlás és a rendszeres sport bevezetése az életünkben. Újabb klubfoglalkozás november 15. 17.30. Kossuth Műv. Ház
Továbbra is lehetőség van egyéni állapotfelmérésre (előzetes időpont egyeztetéssel) és tanácsadásra. Érdeklődni lehet személyesen, e-mailben és telefonon is a Kossuth Művelődési házban: info@kobeko.hu +3630/183-5730 és megtalálsz a facebook-on is.
Foglalkozásvezető: Adrián Dorottya

Erős ember verseny október 14-én tartottuk az I. Vasasi Erős Ember Versenyt. A kezdeti bátortalan jelentkezés után egyre több helyi férfi jelentkezett a megmérettetésre. A versenyt nagy küzdelemben végül is Papp Dávid nyerte meg. Reméljük sikerül hagyományt teremteni ezzel a programmal és jövőre még több bátor és erős ember méri össze erejét.
Mestertár

FMK
Sör(f)őzés az FMK-ban!
Következő havi főző férfi-klub foglalkozásunk témája: sörkészítés otthon egyszerűen.
Érdekel?
Főzzünk együtt… sört.
Helyszín: KoBeKo, Kossuth Művelődési Ház, kemencés féltető
Időpont: 2017. november 23. csütörtök 16 óra
Sörfőző „Mester”: Somogyból Merk László
Sörkorcsolya: wimpi
Klubvezető: Hering Gyula

Túra Séta a zengővárkonyi szelídgesztenyésben. Találkozó november 11. 9.00 Pécsvárad, vár előtti parkoló. Útvonal: Pécsvárad-Szelidgesztenyés-Rockenbauer Pál sírja-Zengővárkony-Tojásmúzeum-Pécsvárad-Vár megtekintése /fakultatív, belépőjegyes/ Táv: 5,5 km, könnyű túra, gyerekeknek is ajánlott.
Túraszervező: Tóthné Dobos Éva

 

A fenti programokról várjuk az észrevételeket érdeklődőket a szokásos elérhetőségeinken; személyesen a Kossuth Művelődési Házban (Búzakalász u. 47.), telefonon a 72/337-838 illetve a +3630/183-5730 telefonszámokon és az info@kobeko.hu e-mail címen.