Önként, Önökért

Önként, Önökért

A Vasasi Szent Borbála Egyesület örömmel tájékoztatja a kedves lakosokat, hogy az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) Széchenyi 2020 által meghirdetett EFOP-1.3.5-16-2016- 00065 – Önként, Önökért – címmel beadott pályázatunk nyert! Ez a támogatás három éven keresztül rengeteg lehetőséget ad, az eddig is színes programjaink további bővítésére és az ezekhez szükséges eszközök beszerzéséhez. Az előzetes igényekre alapozva valósítjuk meg terveinket, melyben továbbra is Önként, Önökért dolgozunk! A közösség minden korosztálya számára kínálunk ingyenes programokat és lehetőséget a kicsiktől a nagyokon keresztül az idősekig. Programjaink között szerepel, a Nemzeti Összetartozás napja, gyerekek táboroztatása, retró Bányásznap, Nemzetiségi nap, október 23., Borbála nap. Szervezünk még Generációk programsorozatot, helyi hagyományok ápolását célzó rendezvényeket, nemzetiségek kulturális identitásának elmélyítését szolgáló programokat, szakmai fórumokat. Továbbá konferenciák és rendezvények szervezése a közéleti szerepvállalás és érdekképviselet elősegítése, a társadalmi felelősségvállalás és önkéntesség kultúrájának erősítése és a fenntartható fejlődés tudatosítása érdekében. Közösségi aktivitás erősítését célzó események, programok és rendezvények szervezése, lebonyolítása is feladatunk, a családok megerősítését, fiatalok felelős életre nevelését segítő programok támogatásával együtt.

Lovas tábor 2017. 08. 07-11.

Az EFOP-1.3.5-16-2016- 00065 – Önként, Önökért pályázat lehetőséget biztosít 20 gyerek ingyenes táboroztatására a Pécs-Somogy Mázsaház utca 2. Kóta László farmon. A tábort megnyitja Decsi István alpolgármester úr. A gyerekek az 1 hét alatt lovagolnak, íjazni tanulnak, ellátogatnak a pécsi állatkertbe, a Mecsextrém parkba. Túrázhatnak Kövestetőre és csapaterősítő ebédfőzésen is részt vesznek. A tábor 8-16-óra között biztosít játékot- szórakozást és háromszori étkezést a gyerekek számára.

Retró Bányásznap 2017. 09. 02. szombat

EFOP-1.3.5-16-2016- 00065 –Önként, Önökért

 

Retró Bányásznap 2017. 09. 02. szombat

 

10-óra Szent Borbála Park avatása:

Himnusz: Vasasi Bányász Fúvószenekar

Avatás: Dr.Hoppál Péter kulturális államtitkár a Szent Borbála Park fővédnöke, tiszteletbeli bányász – Huba Csaba Önkormányzat képviselő – Molnár Ferenc Bányász Dolgozók Szakszervezet elnöke.

Bányászhimnusz: Vasasi Bányász Fúvószenekar

 

10,30-óra Óvoda avató. Palotás, ovis műsor, dream dance tánccsoport, néptánc

 

12,00-óra Bányásznapi főzőverseny indítása

(zsűri: Köves György szakácsmester – Dr. Horn Ildikó – Heiszler Istvánné)

12-óra Vasasi Bányász Fúvószenekar

13-óra Bányászszív Dalcsapat

14-óra Berze Nagy János Népdalkar

14,30-óra Horváth István és Bocz József gitár és ének

15,15-óra Brass & Roll zenekar

16,45-óra zsűrizés

17-óra Csillag Mazsorett Egyesület

18-óra Rudán Joe rock koncert

A rendezvényeken való részvétel ingyenes!

 

20-óra Bányász bál (nyitótánc palotás)

 

Felnőtt körhinta, gyerek körhinták, légvár, trambulin, árusok, sör és virsli.

 

A rendezvény szervezői: Bányászok Érdekvédelmi Kulturális Egyesület, Bányász Dolgozók Szakszervezet, vasasi óvoda, Vasasi Szent Borbála Egyesület.

Vasasi Szent Borbála Egyesület