Felhívás Fotókiállítás és Értéktár anyaggyűjtéshez

A Vasasért Egyesület Régen és ma címmel állandó fotókiállítást tervez megvalósítani Somogy Vasas és Hird települések életéről, melyet molinókon szeretnénk bemutatni.

A lakosság segítségét szeretnénk kérni abban, hogy bocsássanak a rendelkezésünkre régi képeket a település életéről. Olyan képeket várunk, amelyen

-régi ház vagy utcarészlet szerepel,

-valamilyen  eseményen készült fotó,

-régi szokást elevenít fel,

-régi tárgyak láthatók rajta,

-vagy egyéb más módon eleveníti meg a múltat.

Beszkennelve az alábbi e-mail címre várjuk a fotókat: kobeko.muvhaz@gmail.com. Ebben az esetben kérjük a fotó készítésének körülbelüli időpontját, helyét, és a közreadó nevét megadni.

Személyesen a Kossuth Művelődési Házban /Somogy, Búzakalász u. 47./ várjuk a képeket, amelyeket mi azonnal beszkennelünk és visszaadunk. Bővebb felvilágosítás a 72/337-838-as telefonszámon Tóthné Dobos Évánál.

 

A tavaly elkészült Érték-tár kiadványunk egyértelműen kedvező fogadtatásban részesült, sok pozitív visszajelzést kaptunk. Most lehetőségünk lesz egy második kötet kiadására, amelyben az első kötetben nem szereplő kategóriák, témák is lesznek. Még több helyi értékkel bíró (szellemi, emberi, tárgyi és természeti) kincsünket szeretnénk bemutatni, ezért információkat várunk az alábbi témákban:

-a településeinken régen élő meghatározó személyiségek, akik már nincsenek velünk,

-helyi legendák,

-településrészek neveinek eredete,

-nagymultú, valaha helyben működő cégek, amelyek már nem működnek,

-különleges magángyűjtemények, amelyek másoknak is érdekesek lehetnek.

Az előző kiadásban már szereplő kategóriákhoz is várunk még információkat. Keresünk még fontos, érdekes, népszerű embereket, akik településünk lakói és méltóak az értéktárban való megjelenésre. Ezen kívül olyan személyeket is keresünk akik, valaha itt éltek, de máshol lettek népszerűek, máshol csináltak karriert.

Várjuk továbbá cégek, vállalkozások, üzletek jelentkezését, akik szeretnének bekerülni az Értéktár vállalkozói rovatába.

Az anyagokat a következő elérhetőségeken fogadjuk: kobeko.muvhaz@gmail.com, 72/337-838, Személyesen a Kossuth Művelődési Házban, Somogy Búzakalász u. 47. Tóthné Dobos Éva