Túrókrémes sajttekercs

Túrókrémes sajttekercs

Ez egy igazi tavaszi étel, a húsvéti reggelizőasztalon is jól mutat, és még egészséges is!
Hozzávalók: 25dkg óvári sajt
10dkg juhtúró
1 cs snidling (vagy medvehagyma)
10dkg kígóuborka

Az ujjnyi vastag szeletekre vágott sajtot gőz fölött nyúlósodásig melegítjük. Deszkára borítva nyújtófával késfok vastagságúra nyújtjuk. A juhtúrót az apróra vágott snidlinggel krémesre keverjük (A snidling helyett használhatunk medvehagymát is!). az uborkából vékony szeleteket vágunk, kirakjuk velük a sajtlapot, erre rákenjük az ízesített túrókrémet, és szorosan feltekerjük. Fóliába rakva 1-2 órára hűtőbe tesszük. éles késsel felszeleteljük, és vastagabb uborkakarikákon tálaljuk.