Példás civil összefogás

Január leghidegebb napjaiban vészjelzés érkezett a polgárőrökhöz a vasasi „C” utcából, hogy az egyik lakót napok óta nem látják, nem jött ki a házából, ezt a friss hó is bizonyította, nem járt benne senki. Mivel sem a szomszédok, sem a családsegítő munkatársai nem tudtak bejutni, értesítették a rendőrséget.

A gyárvárosi őrsről érkező rendőrök bementek a lakásba, ahol ágyban fekve, betakarózva, de szinte kihűlve találták a középkorú férfit. A katasztrófavédelem munkatársa Egri Krisztián alezredes megállapította, hogy a ház életveszélyes, beszakadt a tető, nem maradhat ott senki. Rövid tanácskozás kezdődött, hogyan lehetne gyorsan megoldani a problémát. Jobb híján a Vasasi Bányász TC bírói öltözőjébe költöztették a lakót, oda vittek neki a polgárőrök  és  segítőkész magánemberek ágyat, ágyneműt, fűtőtestet, ételt. Az önkormányzattól ígéretet kaptak, hogy a költségeket majd kifizetik.

Szerencsére így megmenekült egy ember a fagyhaláltól, köszönet érte a szomszédoknak, akik figyelnek egymásra, a polgárőröknek, a Vasasi Bányász TC vezetőinek. Ez is bizonyítja, hogy mekkora szükség van a civil szervezetekre, hiszen a hivatalos szervek nehézkesek, lassú, bonyolult az ügyintézés, itt azonnali segítségre volt szükség.

 

Rózsa-Bakacsi Ferenc, Taar Ilona