Veled kiteljesedve (Házasság hete 2017)

Veled kiteljesedve (Házasság hete 2017)

 

A házasság hete mozgalom közel két évtizede indult el Angliából. Egy keresztyén házaspár lelkében fogalmazódott meg az a vágy, milyen jó lenne minden évben egy hétig a házasság és a csald fontosságára irányítani a figyelmet. A házasság hetét mára világszerte mintegy huszonegy országban ünneplik. Világszerte ismert közéleti személyiségek csatlakoznak a mozgalomhoz, kifejezve elköteleződésüket a házasság és a család iránt.

Magyarországon keresztény egyházak és civil közösségek széleskörű összefogásával 2008 óta valósulnak meg országos és helyi rendezvények. A fő célkitűzés azoknak a hagyományos értékeknek és bibliai alapelveknek a megismertetése, amelyek sikeressé és örömtelivé tehetik a házasságokat.

Bár társadalmunkban az emberi együttélésnek sok formája s módja elfogadott, azt azonban senki nem vitatja, hogy mindannyian vágyunk társra, akivel megoszthatjuk az életünket. Ha őszintén magunkba nézünk talán azt is ki merjük mondani, hogy alapvetően egy olyan társ vágya él a lelkünk legmélyén, akivel nem csupán átmeneti, hosszabb-rövidebb ideig, hanem életünk végéig együtt lehetünk. A szerelem fellángolása idején teljesen valószínűtlennek tűnik bármilyen szakítás, a mézeshetek idején elképzelhetetlen az elválás. Aztán menet közben kiderül, hogy az élethosszig tartó kapcsolat nem automatikus, sokat kell érte tenni.

A házas életet valaki egyszer így jellemezte: egy életen át tartó kaland. Olyan út, amelyen csak a társunkkal együtt haladva juthatunk el a végéig. Együtt és egymástól tanulva, kölcsönösen formálódva élhetjük meg, milyen adni és elfogadni, mit jelent társra találni ugyanakkor társsá is válni.

A házasság hete az idei évben a „Veled kiteljesedve” mottó mentén ad lehetőséget arra, hogy elgondolkodjunk a magunk életén, házastársunkkal való kapcsolatunkon. A Pécs-Somogyi Baptista Gyülekezetben február 12-én a 1630-kor délutáni istentiszteleten tehetjük ezt meg, amelyre ezúton is hívok mindenkit, aki szeretne megújulni legszorosabb személyes kapcsolatában.

Hajnal Zoltán

 

Házastársak imája:

Uram, segíts nekünk, mindig emlékezzünk arra a napra, amikor megismerkedtünk, és megszerettük egymást! Segíts mindig meglátni a jót a társamban és segíts, hogy közösen tudjuk megoldani gondjainkat. Segíts kimondani egymás iránti érzéseinket, és tudjunk bocsánatot kérni egymástól. Uram kezedbe adjuk házasságunkat! Ámen