Hirdi Asszonyklub hírei

  1. Ősz megkezdődött a klubélet

 

A nyári szünet után szeptember 20-val újra indult a „Napsugaras Ősz” Asszonyklub élete.

Megpróbáltuk összeállítani 2016-2017 évi programunkat, melyben kirándulások, színház és, múzeumlátogatások, ismeretterjesztő programok, valamint a Hirdi óvoda és iskola gyermekei- szüleik-nagyszüleik bevonásával népi iparművészek bemutatója és díszek készítése is szerepel november-december hónapokban.

Az első klubnapon is volt meghívott vendégünk Szőts Rózsa joga oktató, aki a jóga tudománya és művészete rejtelmeibe adott betekintést. Elmondta, hogy a jógázás elkezdése nincs korhoz kötve. Bárki elkezdheti a mi korunkban is, csak mindig annyit szabad vállalni amennyit a szervezetünk elbír és csak fokozatosan szabad nehezíteni a gyakorlatokat, amelyek aztán jó közérzetet és lelki nyugalmat biztosítanak azoknak, akik ezt elsajátítják.

Beterveztünk egy PÜSPÖKSZENTLÁSZLÓI kirándulást október 8-ra. Az októberi klubnapra, október 18-ra pedig meghívtuk a Pécsváradi Nyugdíjasklubjának képviselőit és tagjai, hiszen ők az elmúlt évek során többször is meghívtak már minket különböző eseményikre.

Október 8. kicsit hűvös, de napsütéses szombat de. 10. órakor gyülekeztünk Hosszúhetényben a Szentlászlóra vezető út elején. 28 felnőtt és 7 gyermek /unokák/ vett részt a kiránduláson.

A gyönyörűen felújított Püspöki palota, a templom idegenvezetéssel, két turnusban volt megoldható. Amig az egyik csoport a szépen felújított palotát nézte meg, addig a többiek az arborétum útjain sétálva nézték a Mecsekben őshonos és az ide ültetett különböző különleges növényeket, amelyek az Ősz minden színében pompáztak.

Utána a palota udvarán található asztaloknál „megebédeltünk”. A menü finom házi kenyér, tepertő, kolbász, kacsazsír, padlizsán krém, újhagyma, paprika, paradicsom, diós-mákos kalács és a helyhez méltó püspökkenyér volt. És persze egy kis pálinka,/aki ihatott/ bor, üdítő és ásványvíz is.

Ebéd után megnéztük az „Életrendezés házát” és végig sétáltuk a hegyoldalban szépen kialakított „Mária Meditációs Sétautat”. Az út során szebbnél-szebb üvegszobrokat láttunk, melyeket Kertészfi Ágnes üvegművész készített, Novotny Béla belsőépítész, iparművész tervei alapján.

Ez is egy kellemesen együtt töltött nap volt.

Október 18. délután 16 órára vártuk a Pécsváradi Nyugdíjasklub tagjait /24 jöttek el/ valamint férjeink, akik sokat segítettek az előkészületekben szintén hivatalosak voltak. Így aztán 60 főre terítettünk és megint beigazolódott a mondás „sok jó ember, kis helyen is elfér” ez igaz, de csak nagyon szűkösen! Mert a Hirdi Faluház igen csak kicsi ennyi embernek.

A kölcsönös köszöntések után klubvezetőnk Heiszler Istvánné Ancika röviden összefoglalta klubunk tevékenységét, majd fényképek és videók nézésével folytatódott a klubéletünk bemutatása a kezdetektől-napjainkig.

Nekünk is jól esett az emlékek felelevenítése!

Ezután következett a vacsora. Egy klubtársunk párja Fejes Károly nagyon finom pincepörköltet főzött.

A klubtagok finomabbnál-finomabb süteményeket sütöttek, így voltak édes a sós sütemények is. Ki-ki kedve szerint válogathatott.

Majd a külső teremben megszólalt a zene, melyet Závor Máté szolgáltatott szintetizátoron. Ő egyik klubtársunk unokája, így hát sok mindent meg tudunk oldani „Családon belül”.

Amikor a zene megszólalt sokan táncra is perdültek és mulattunk egészen este 8 óráig.

Békefi Ernőné

„Napsugaras Ősz” Asszonyklub