Egységben az erő

 

A Vasasi Bányász Emlékparkban a Lélekmadár-Bányászhimnusz Emlékmű és az Aknatorony Makett díszvilágítást kapott. Története az avató ünnepségen indult. 2015.12.05-én több mint 200 fő jött el az avató űnnepségre. Nagy részük Vasas bánya egykori dolgozói voltak. Köztük volt Keszerice Vilmos villamossági mérnök és Schvedics Zoltán villamossági technikus. Beszélgetés közben szóba jött a torony díszvilágítása. Részünkről ez húzós összeg, mert a kassza üres lett. A vendégek körüljárták s lefotózták az Emlékművet. Keszerice Vilmos barátom közölte velem a következőket: Ha kapunk rá engedélyt, akkor teljes anyag költséget, szerelést, üzembe helyezést szeretné nekünk ajándékozni. Örülne, ha valamivel ő is hozzá tudna járulni a Bányász Emlékpark világításához.

Megkerestük Huba Csaba képviselő urat, ha az emlékparkban lenne világítás, akkor azt a közvilágításra rá lehetne-e kötni. Júliusra ez megvalósult. A képviselő úr egy lámpatesttel is hozzájárult a park megvilágításához. Köszönjük szépen!

Teljes villanyszerelést Keszerice Vilmos, fia Keszerice Ákos, Schvedics Zoltán, Szász Attila, Ungi István és Pepekő János végezték el.

Reisch Dezső a közmunkások csoportvezetője s a dolgozói is oroszlánrészt vállaltak a földmunkában.

Vasasi Szent Borbála Egyesület tagjai s segítői nagyon sokat dolgoztak a megvalósításon.

Kakas Ferenc, Csölley Róbert, Mag József, Mócz Sándor, Winkler János, Jazbinsek László, Szabó László és felesége, Miklós József, VSzűcs Béla, Béres Lajos, Szilágyi Róbert, Ruzsicsics Ferenc és felesége, Fejes József, Orosz Ferenc, Kengyel Ferenc, Réder Ádám, Schiffler Károly, Stefanovits István, Rittberger József, Kovács István, Horváth Endre, Kincse János, Patyi Tamás és Patyi József.

Mindenkinek a segítségét nagyon szépen köszönjük!!

Jó szerencsét!

Patyi József

Vasasi Szent Borbála egyesület alelnöke.