Útjára indult a Vándorzászló

 

 

Nemrég részt vettem az I. Országos Baba-mama klub találkozón, ahol egyik jól sikerült fotónkkal nyertünk egy gyermekszületést hirdető vándorzászló csomagot, mely tartalma egy kék és egy rózsaszín zászló.

Ki gondolkodott már azon, miért van az, hogy ha valaki végleg eltávozik közülünk, tiszteletére fekete zászlót tűzünk ki, viszont ha egy kisbaba érkezik közénk, őt nem köszöntjük zászlóval, pedig milyen nagy öröm és milyen nagy várakozás tölti el még a szomszédokat, távolabbi ismerősöket is, ha tudomásukra jut, hogy gyermekáldás várható a környéken.

Régen hagyomány volt, hogy kisbabás otthonokat a környéken lakók néhány hétig segítették a szülés után, a zászló célja ezt a szokást is újjáéleszteni.

Országos szintű és reményeink szerint hagyományteremtő kezdeményezést indított útjára a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom melynek keretében a csatlakozó önkormányzatok, közintézmények, otthonok és magánházak egyaránt zászlót tűznek ki épületeikre, ha újszülött érkezik közéjük.

A zászló első ideiglenes tulajdonosai Somogyban élnek és a szülőkön, nagyszülőkön kívül már egy másfél éves lányka is várta a kistestvér megérkezését. Az anyuka a kislánnyal ősz óta jár a Baba-mama klubba.

Aki szeretné. hogy gyermeke születését vándorzászló hirdesse, jelezze a védőnőnek vagy hívja a következő telefonszámot: 72/337-838 Szeretnénk, ha a zászló mindig úton lenne és Somogy, Vasas, Hird területén mindig máshol bukkanna fel a kék vagy rózsaszínű lobogó.

 

Érdeklődni: Kossuth Művelődési Ház, Somogy Búzakalász u. 47., info@kobeko.hu, 72/337-838

 

Tóthné Dobos Éva Baba-mama klubvezető