Felhívás: Bányatelepi utcanevek összegyűjtése

Tisztelt Szerkesztőség!

Somogy-Bányatelep fontos változás előtt áll, ehhez lakossági együttműködés segítését szeretnénk kérni Önöktől. Egész Magyarországon a csak házszámmal jelzett útszakasz elnevezéseket 2015 dec.31-ig megszüntetik. Így, mivel Somogyban a Bányatelep hivatalosan nem utca, a terület elnevezésére lakossági javaslatok összegyűjtését vállalta munkacsoportunk. Ehhez szeretnénk erről egy írás közlését kérni Önöktől, ha még nem késő, akkor a következő számban.

Köszönettel: Pécs-Somogyi Munkacsoport

 

Tisztelt Somogy-Bányatelepi lakók!

Egész Magyarországon a csak házszámmal jelzett útszakasz elnevezéseket 2015. december31-ig megszüntetik. Így, mivel Somogyban a Bányatelep hivatalosan nem utca, a terület kisebb utcáinak elnevezésére lakossági javaslatok összegyűjtését vállalta munkacsoportunk, amely a DDOP-4.1.2/B-13-2014-0006 „Lakhatási integrációt erősítő település rehabilitáció Pécs-Somogy Bányatelepen és Rücker aknán” pályázat keretén belül alakult meg. A 2015. 07. 28-án megtartott lakossági fórumig a következő javaslatok születtek:

Akác köz, Tuja köz, Béke köz, Brunswick Teréz utca, Vargánya utca, Támfa utca, Kereszt utca, Rózsa utca, Sturc utca, Meddőhányó utca, Bányászlámpa utca, Fatér utca, Szenes út, Füstölő út, Temesi Jenő út, Gödör utca, Jozefin táró utca.

Várjuk további javaslataikat: e-mail: mihalykovi.andrea@gmail.com Tel: 06 30/860-3352 vagy személyesen Bányatelep 30/3 Tegyünk Egymásért Egyesület irodájában, illetve a Munkacsoport találkozónkon jó idő esetén minden kedden 17 órakor, a bányatelepi óvodával szemben a Füstölőnél.

Ugyanezen elérhetőségeken érdeklődni és jelentkezni lehet, a bányatelepi buszforduló feletti „sturcon” felépülő új játszótérrel és közösségi térrel kapcsolatban. Itt lehetőséget kapott a Bányatelep, hogy a játszótér mellett új közösségi teret alakítsunk ki, amelyhez anyagköltség rendelkezésre áll, önkéntesek jelentkezését várjuk festés, fúrás-faragáson kívül virágültetésre, vagy akár egy frissítő limonádéval történő együttműködésre.

Köszönettel: Pécs-somogyi munkacsoport