Meridián torna

ÉLJ hosszú és egészséges életet meridiántorna gyakorlatokkal!

Ma a világon több, mint tízmillió ember sikerrel gyakorolja.

Napi 15 perc az egészségért!

 

Magyarországra dr. Eőry Ajándok biofizikus, orvos-természetgyógyász hozta 2000-ben Pekingből dr. Zong-Xsziang Zhu (Csú) professzortól a meridiántornát.

Zhu (Csú) professzor  25 éves kutatómunkával tudományosan bizonyította a meridiánok (energiacsatornák) létezését. E kutatások alapján állította össze a tornát, mely a kezeken, hason és a lábakon végzett stimulációval 260 akupunktúrás pontot érint és aktivál.

Gyógyult betegek ezrei számolnak be arról, hogy a torna a betegségtől való megszabaduláson túl energikussá, fiatalossá teszi őket.

A meridián rendszer egy információs visszacsatoló hálózat, mely uralja az életenergia, a vér áramlását a testben és az összes életfunkciót szabályozza.

Az ősi kínai orvostudomány több ezer éve használja ezt az információt, sőt állítják, hogy őseinktől, a hunoktól tanulták, ezért nagyon nagy tisztelettel tekintenek a magyarokra.

Miből áll a meridiángyakorlat?

Először élénkítünk és masszírozunk 3 fő akupunktúrás pontot, ezzel serkentjük a meridiánokat, jó állapotban tartjuk a létfontosságú szerveket.

Másodszor meghatározott módon hasi légzést végezzünk, mely célja az ezen a területen átfutó meridiánok serkentése, az idegrendszer harmonizálása.

Harmadik a mindkét lábat tudatosan megmozgató erősítő gyakorlat. A lábizmok megdolgoztatásával képesek vagyunk az egész test finomenergia csatorna rendszerét aktiválni.

Ennyi, ez a három elem alkotja a meridiántornát egy meghatározott koreográfia szerint. Ezek ötvözésével gyakorolunk kb. 15 percet.

Fizikai állóképesség nélkül is végezhető a torna ( még tolókocsiban is elkezdhető), a mozdulatok egyszerűek és mindenki a saját fizikumához igazíthatja az intenzitást.

Aki megtanulja a sorozatot és naponta végzi csodás gyógyulásban, erőnlétben lesz része.

A tavalyi egészségnapunkon kipróbálhattuk a meridiántornát Koczor Bernadett irányításával és (minő nem/véletlen) épp ekkor érkezett és személyes tapasztalatokról is beszámolt az egyik előadónk, Dr. Andrásfalvi Bertalan. Elmondta, egyenesen Eöry Ajándoktól tanulta a tornát, naponta gyakorolja és sokat javult azóta az egészsége.

Elhatároztuk, hogy magunk is népszerűsítjük, tanítjuk a meridiántornát és alkalmat, helyet biztosítunk a betanulására és a gyakorlására, a tapasztalatok megosztására.

 

Szeretettel várom az érdeklődőket eleinte pénteki napokon 17 órától egy fél órás gyakorlásra a Bethlen G.u.8 szám alá, ha igény lesz még egy napot ( keddet is) beiktathatjuk, szintén a jóga előtt, mely fél hatkor kezdődik.

A keddi és pénteki haladó jóga mellett csütörtöki napokon fél hatkor Andrea várja szeretettel azokat, akik kezdő, illetve könnyített jógagyakorlással szeretnének tenni az egészségükért.

Ideje cselekedni- magunkért!                           Szőts Rózsa/ Napüdvözlet Egyesület

Jelentkezés a tornára a 06/30/603-6507-es telefonon.