Villanások a vasasi „Jószerencsét!” asszonyklub életéből

Tagságunk kéthetente péntek délután tartja összejövetelét, télen 15-17 óráig, tavasztól őszig pedig 16-18 óráig. Létszámunk jelenleg 28 fő, a rendszeresen jelenlévők létszáma általában 22-25 fő.

2013.október 25-én tagságunk is képviseltette magát a pécs-somogyi Kodály Művelődési Házban a „Szemem fénye” Alapítvány támogatására  szervezett jótékonysági esten, klubunk pedig 5000 Ft-ért vásárolt támogatói jegyet.

November 14-én tartottuk a Bányászotthonban a már hagyományos családi estünket, melyen soha nem tapasztalt nagy létszámmal, családias légkörben, de fergeteges hangulatban éjjel kettőig mulattak a jelenlévők. Képviseltettük magunkat a Szent Borbála ünnepségen, valamint a koszorúzáson is, és karácsony előtt bensőségesen szép-egymás megajándékozásával egybekötött-karácsonyi szeretetünnepet tartottunk, műsorral.

2014 januárjától elhatároztuk, hogy a hagyományos névnapi köszöntéseken túl, külön megünnepeljük a kerek évszámú születésnaposokat is, annál is inkább, mert idén  sokan töltik be /sajnos-Hál Istennek/ a 70.-80. életévüket!

Valentin napi klubnapunkon megemlékeztünk a Szeretetről, számunkra főleg az egymás iránti szeretetet, tisztelet fontosságáról,a nőnapot is néhány vers és ének meghallgatásával ünnepeltük.

Természetesen hagyomány már a március 15-i koszorúzás, a Költészet Napja, és az Anyák Napja megünneplése is. Nagyon dícséretes, hogy asszonyaink külön felkérés nélkül mindig lelkesen készülnek verssel és énekkel a megemlékezésekre.

Idén külön említésre méltó, hogy a Költészet Napja alkalmából korai nagyjaink versei mellett, a mai kortárs költők-többek között Friedszámné Solymár Zita-versei is elhangzottak, nagy sikert aratva.

Április25-én a Pécsi Rendőrkapitányság illetékes képviselője a helyi körzeti megbízott kíséretében érdekes és hasznos tájékoztatót tartott az idősek és egyedülállók elleni bűnelkövetés megelőzéséről. Az előadás kitért  a „nem tiszta szándékkal”fellépők különféle módszereire, taktikáira, az ellenük való védekezés lehetséges és ajánlott módjaira. Az ismertető nagyon hasznos volt, melyet ezúttal is köszönünk, és leszűrhettük a végső tanulságot a magunk számára: Szép dolog a bizalom, de a mai világban nagyobb szükség van az egészséges bizalmatlanságra!!

Ebben a félévben még háromszor találkozunk, majd a nyári szünet után szeptemberben jövünk össze újra.

Befejezésül szeretnék visszatérni tagságunk magas átlagéletkorára, mely jelenleg 73 év. Külön tisztelet 3 alapító tagunknak, akik így 80-on túl a városból járnak vissza lelkesen hozzánk. Tagságunk harmada 80 éven felüli, a legfiatalabb 57 éves! Természetesen ettől függetlenül mindnyájan fittek-frissek- szépek vagyunk!

A viccet félretéve, itt ragadom meg az alkalmat, hogy ha a fentiek alapján klubunk tevékenysége felkeltette érdeklődését, társaságra vágyik, és szívesen jönne közénk, látogasson el egy klubnapunkra, szívesen látjuk, akár tagjaink között is!

Kissné Hering Irén