Pécs-Hird Polgárőr Egyesület Hírei!

Az idén is részt vettünk a TeSzedd  önkéntesen a tiszta Magyarországért  3 napos akciójában melyre a Május 10. napot választottuk . A kezdeményezésünkre a lakosság részéről is többen jelentkeztek.

Szeretném, megköszöni mindenkinek, akik ezen a napon Pécs-Hirden eljöttek szemetet szedni, és külön köszönetet mondok Tóth Mihálynak, aki a szemétszedés után meghívta a csapatott egy nagyon finom halászlére! Kis csapatunk a vasút mentén szedte össze a hulladékot ahol nem mindennapos terepviszonyokkal kellett megküzdenünk. Sok olyan szemetet is találtunk, amire még álmunkban sem mertünk volna gondolni, de szerencsére minden jól sikerült, sérülés és balesetmentesen fejeztük be az idei TeSzedd szemétszedési napunk.

2014.07.05.-én Polgárőrségünk megszervezi a polgárőrnapot. Egyesületünk megemlékezik Csőkör Lajosról, aki alapító tagja volt a Pécs-Hirdi Polgárőr Egyesületnek. Az ide polgárőrnapunkon ismét lesz főzőverseny, ügyességi vetélkedők, tűzoltó és rendőrségi bemutató, valamint véradás is lesz, melyre minél több jelentkezőt várunk. A rendezvényt este egy bállal zárjuk. Mindenkit szeretettel meghívunk.

Szeretném még a lakosság, és a környező települések polgárőr egyesületek figyelmébe ajánlani Polgárőr rádiónkat, ami egy Országos Rádió. Egyesületünk tagja ZókaBenjámin is részt vesz, mint műsorszerkesztő és műsorvezető részt vesz a rádió működésében. Rádiónk elérhető a www.radiop.hu oldalon.

 

A XXI. Század elengedhetetlen része a gyors és szakszerű tájékoztatás. Pár fiatal polgárőr úgy gondolta, itt az ideje megreformálni a polgárőr berkeken belüli információ-áramlást is. 2010-ben Összeállt tíz fő az ország különböző részéről és létrehozta Magyarország polgárőr rádióját. Rádió P, a magyar polgárőrök rádiója Hitvallásunk a pontos, szakszerű, hiteles és gyors tájékoztatáson túl a szórakoztatás biztosítása, a XXI. Század elvárásainak megfelelő minőségű tagok toborzásának elősegítése, szemléletformálás.

 A Műsoridő Általában 17.00-22.00 -ig tart a hét minden napján. Ezalatt a különböző műsorvezetők, különböző tematikájú, elsősorban zenei műsort állítanak össze. Mivel a polgárőrök többsége dolgozik, ezért a teljes 24 órás műsoridőt még nem tudjuk kitölteni.

Tematika: Műsorrendünket, a közszolgálatúság alapjait maximálisan figyelembe véve állítottuk össze. Így, az alábbi blokkokat állítottuk össze:

  • független, párt politikamentes híradás
  • időjárás és közlekedés-információ
  • társszervek publikus információinak közlése (rendőrség, mentők, tűzoltók, stb. sajtósai által biztosított kommünikék)
  • beszélgetések, riportok prominens polgárőr, rendőr, tűzoltó, katasztrófavédő vezetőkkel, egyesületek tagjaival, akik valami kimagaslót tettek a polgárőrségért
  • tájékoztatók az aktuális eseményekről, rendezvényekről, akciókról, pályázatokról
  • közlekedésbiztonsági, drog prevenciós, vagy DADA anyagokról ismertető, előadássorozat
  • gyermek- és ifjúságvédelem elősegítése akár online adás, akár web felület biztosításával
  • illetve sok-sok zene.

 

 

 

Szervezeti felépítés

A Rádió P-ben dolgozó polgárőrök az ország különböző részéről verbuválódtak össze és önzetlenül dolgoznak azon, hogy a rádió szólhasson, szóljon. Éves szinten  (átlag segédmunkás órabérrel számolva is) évi tízmillió forint(!) értékű munkát állítanak elő. Középtávon szeretnénk elérni, hogy az összes régióból illetve a fővárosból legyen legalább egy-egy műsorszerkesztő. Ez a személy, azon kívül, hogy műsort ad, még a régió felé összekötő szerepet is játszana. Adott esetben helyszínre tud menni, riportot tud készíteni, és adásba is tudja rakni. Így a régió polgárőr egyesületeivel, szövetségeivel is jobb lesz a kapcsolat, gyorsabb lesz az információáramlás, hatékonyabb a tájékoztatás. A műsorszerkesztők munkáját segítik elő a hírszerkesztők, hírolvasók, informatikusok, szoftveresek, technikusok, riporterek, marketingesek és még sokan, akik csak a háttérben dolgoznak. Őket irányítja a főszerkesztő, akit a tanácsadó segít. A főszerkesztő a tulajdonosok felé tartozik beszámolási kötelezettséggel.

Ne feledje szlogenünk:Jogában Áll Hallgatni!”

Egyesületünk továbbra is várja a lakosság észrevételeit a nap 24 órájában a +36 30 6218314 –es telefonszámra.

Továbbá várjuk a 18. életévüket betöltött, büntetlen előéletű, magyar állampolgárok jelentkezését egyesületünkbe, aki elkötelezettséget érez a településünk rendjének és biztonságának megőrzésére.

 

 

 

Tisztelettel: A Pécs-Hirdi Polgárőr Egyesület Vezetősége