Hírek, információk a „Napüdvözlet” Egyesület háza tájáról

Közösségi kályhaépítéssel a hagyományos értékek megőrzéséért!

Egészségmegőrző egyesületünk székházában Pécs –Vasason a Bethlen G.u.8-ban 4  napos (aug.31., szept.1-2-3.) kályhaépítő program lesz a siklósi Vass Zoltán értékmentő alapítvány közreműködésével.
A mester vállalja, hogy 3 fő közvetlen segítő részére a kályha megépítése során olyan tudást ad át, mellyel képessé válnak önállóan kályhát, kemencét építeni.
3 fő olyan segítő jelentkezését várjuk (szeretnénk, ha egy fő legalább a településünkről jelentkezne, hogy a megszerzett tudás a helyi értékeket gyarapítsa), aki vállalva a tanfolyami költséget (melyet az alapítvány részére kell megfizetnie a www.valyogveto.hu oldalon a letölthető dokumentumok résznél a jelentkezési lap kitöltésével) a tudás birtokában saját célra, vagy embertársai, illetve a közösség szolgálatára szívesen foglalkozna a jövőben kemence és kályhaépítéssel.
Jelentkezni a Vass Zoltán Értékmentő alapítvány fent megadott elérhetőségén, illetve egyesületünknél a 06/30/603-6507-es telefonon, vagy napegyesulet@gmail.com címen lehet.

Túra:
Szeretettel várunk mindenkit havi rendszerességű nyílt, ingyenes túráinkra, melyeken képzett túravezető kalauzol bennünket a környező vidék erdőin, mezőin. Nemrég a Réka völgyben jártunk, legközelebbi túránkat pedig hazai pályára tervezzük, A Somogy feletti gerincet járjuk be (Csertető) és biztos, hogy tud nekünk újat és érdekeset mondani az ismert vidékről is a vezetőnk. Figyelje a felhívásunkat a facebook csoportunk oldalán (napüdvözlet egyesület), vagy a blogoldalunkon: napudvozlet.blog.hu. A telefonos elérhetőség:06/30/603-6507.

 

Jóga

Izgalmas kísérlet veszi kezdetét ősztől a magyarországi jógaéletben. A Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával kísérleti projekt indul a jóga jótékony élettani hatásainak mérésére. Az a megtiszteltetés érte egyesületünket, hogy az országban 12-15 helyszínen induló mintaprogramok közel felét Baranyában koordinálhatja, illetve szervezheti. A projekt olyan jógaoktatókat fog össze, akik felkészültségük folytán képesek arra, hogy a jelentkező gyakorlókat megfelelően motiválják, mérjék az élettani változásokat és átadjanak olyan ismereteket, melyek a személyiség fejlődéséhez, az általános fizikai és mentális egészségi állapot javulásához vezetnek.

Várjuk azok jelentkezését, akik vállalják, hogy ősztől részt vesznek egy 5  hónapos jógakurzuson, azt végigcsinálják az írásba foglalt megállapodásban rögzített instrukciók szerint és közreműködnek az eredményesség mérhetőségében is. Cserébe a támogatásból eredően csökkentett önköltséggel  végezhetik a tanfolyamot és olyan  technikát, módszert kapnak a kezükbe, mellyel képesekké válnak arra, hogy életüket egészségesebben, kiegyensúlyozottabban,céltudatosabban és boldogabban folytassák. Tel: 06/30/603-6507.