“Szenvedéllyel az Egészségért!”

Az Egy Hajóban Alapítvány  TÁMOP-5.2.5/B-10/2-2010-0058. sz. – Infóka II. projektjének támogatásával 2013. április 21-én “Medvehagyma-túra”-t és  április 26-án drogprevenciós  focikupát szerveztek a Pécs-somogyi Iskolában működő InFóKa klub fiataljai.
Mindkét esemény Pécs-Somogyban valósult meg, a Somogyi Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület részvételével.
A focikupán nagy örömünkre szolgált, hogy a drogprevencióban jártas Leo Amici 2002 Addiktológiai Alapítvány, az Egy Hajóban Alapítvány válogatottja is képviselte magát.
A részt vevő fiatalok olyan iskolákat képviseltek, akik számára fontos, hogy népszerűsítsék az egészséges életmódra való figyelemfelhívást célzó, kampány jellegű programokat. Így többek között a somogyi, vasasi, gyárvárosi, csokonai és meszesi, abaligeti iskolákban tanulók mérték össze magukat.
Az esemény a fenti pályázati támogatásnak köszönhetően ingyenes volt a résztvevők számára, a megnyitót az INFÓKA-“Zumba-tánccsoport” adta, és önkéntes helyi fiatalok és szüleik nagyban segítették a program zavartalan működését.
Sok ilyen, vagy ehhez hasonló kezdeményezés megvalósulására lenne szükség, mely a tanulók – jelen esetben a 12 év feletti -, fiatalok számára nyújt tanórán kívüli elfoglaltságokat, a szabadidejük hasznos eltöltésére, a devianciák csökkentésére.
Megköszönjük azoknak a szülőknek a munkáját, akik motiválják gyermekeiket, és velünk együtt részt vesznek a programokban, ezáltal segítik nem csak a település iskoláinak megtartását, népszerűsítését, hanem a településünk életének színvonalasabbá tételét is.

Szende Csabáné – programvezető és Dr. Tímárné Réti Tímea – szakmai vezető