Hird Polgárőrség hírei

Csodálatos idényt zártunk, viszonylag nyugodt téli időszakkal, de a március 14.-étől majd három napig tartó ítéletidő kegyetlen napokat rótt ránk.

Polgárőrségünk tagjai felelősségérzettel viseltettek községünk lakói iránt, mely azzal teljesült be, hogy két fő megbecsült polgárőr tagunk a lakosság főleg idős, vagy nagy családos lakhelyeinél a bejáratot hólapáttal a vállukon közelítették meg, és a bejárataiktól ellapátolták a havat, melyet a majdnem 120 km sebességű szél hordott oda. 10-15 család házainál képződött hótorlaszokat takarítottak el polgárőrtársaink.

Ez idő alatt útjainkon még három polgárőr segédkezett a hófúvások miatt elakadt gépjárművek mentésénél. Öt esetben kellett segítségre szoruló autókat kimenteni, köztük két külföldi autót.

A többi polgárőr a szolgálatok teljesítése mellett, óriási lendülettel rendezte a községünk kissé rossz időpontban, de a terv szerint rendezett nőnapi bálját, amit a polgárőrség javára szerveztünk. Igaz nagyon kevesen jöttek el, de aki részt vett rendezvényünkön, az csodálatos érzéssel, és megelégedéssel távozott a bál végén. Műsorunkban a négytagú zenekar mellett büfé, tombolasorsolás és versenytánc is helyet kapott, valamint minden a rendezvényünkön megjelent hölgy, egy szál tulipán tulajdonosa lehetett.

Igaz ekkor zsúfolt hétvégénk volt, de Polgárőrszolgálatunk most is példamutatóan helytállt mindenütt.

Szükséges megemlíteni azt, hogy Hird Polgárőrség a megye második helyét érte el, az eddig végzett munkájáért polgárőrségünk négy tagja a Polgárőr Szövetség Kitüntetését vehette át, mely egy arany érme, valamint egy elismerő Oklevél. Az elismerésünk legfontosabb tárgya hogy a közeljövőben a rendőrség által leadott, teljesen felújított „NIVA” típusú terepjáró autót ad át a Belügyminiszter úr, támogatásul az eddig végzett munkánkért.  A továbbiakban kevésbé kell igénybe venni magán járműveinket, melyeket eddig támogatás nélkül, saját költségeinken üzemeltettünk.

A napokban kapcsolati szerződést kívánunk kötni a Vasasi Kelet-térség Polgárőr Egyesülettel, valamint a hosszúhetényi, és majd a környezetünkkel határos polgárőr egyesületekkel munkánk magasabb szintű szervettsége érdekében.

Reménykedünk, hogy a  hozzánk tartozó terület lakóinak elismerését is élvezhetjük, abban is hogy a lakosságunk 1/3-a, akik jelenleg  személyes sértésekkel, és már-már becsületsértéssel áskálódnak ellenünk, jobb belátás reményében megbékélnek szolgálatunk fontosságával, és jelenlétünkkel.

A lakosság biztonsága érdekében továbbra is folytatjuk tevékenységünket, a Belügyminiszter úr által indított „100×100 Biztonság” program 2013-2014 évekre kiadott célkitűzések végrehajtása érdekében.

Kérjük, hogy támogassák Önök is adományaikkal a támogatásból működő polgárőrség fennmaradását, mert sajnos, csak így érezhetjük valamennyire biztonságban tulajdonunkat, értéktárgyainkat, valamint nyugalmunkat.

Mi a Pécs-Hird Polgárőr Egyesület garantáltan minden lehetőt megteszünk az Önök érdekében. Ügyeletes telefonszámunkat megtalálhatják újságunkban a hivatali telefonszámok között.

Tisztelettel: Polgárőr      vezetőség