KIÁLLÍTÁS HIRDEN

Az idén negyedik alkalommal rendezett kiállítást a Napsugaras Ősz Asszonyklub a hirdi faluházban, csatlakozva a

LÉPJ- Légy Pécs Jövője pályázathoz

„Hirdi kiskertjeink termékének kóstolója és cseréje” címmel.

Bár a lap hasábjain felhívást intéztünk a három falu lakosai felé, hogy vegyenek részt kiállítóként, sajnos sem Vasasról sem Somogyból nem hozott senki semmit. Hirdről is kevesen vettek részt egyesületünk tagjain kívül.

Tagjaink az év folyamán folyamatosan készültek a kiállításra, így aztán sok minden került bemutatásra. A vendégkönyv beírásai szerint ” nagyon ötletes ,szép, és a régi hagyományokat felelevenítő” kiállítást rendeztünk.

Több mint 200 üveg lekvár, befőtt, savanyúság, méz és egyéb télire eltett aszalt és friss gyümölcs, alma, körte, szőlő, füge stb. volt az asztalokon Hagymás, krumplis, zöldséges kosarak és tálak, fokhagyma és paprika füzérek díszítették a termet.  / És ez a felsorolás koránt sem teljes/

Italokból különféle házi szörpök, vörösborok és különféle jobbnál-jobb gyümölcs pálinkák kínálták magukat.

Mindezek elkészítéséhez használatos edények és eszközök, szőlőprés, sörfőzőedény, elektromos aszaló, kukoricapattogtató, passzírozók, gesztenyesütő, kis boroshordó stb. is bemutatásra került.

Az október 6. megnyitón megtelt a faluház. Egyesületünk elnöke köszöntötte a vendégeket, rövid kis műsor után kezdődött a kiállított anyagok megtekintése és kóstolása.

Zsíros kenyér lilahagymával, savanyúsággal, padlizsánkrémes kenyér, többféle lekváros kenyér, kecskesajt falatokvolt a menű. A gyerekek szörpöket és üdítőket, a felnőttek pálinkát és borokat kóstoltak.

Október 7-én is sokan megnézték a kiállítást. Hét közben az óvodások és iskolások is megtekintették, valamint megkóstolták termékeinket. A kiállítás bezárása után a felajánlott lekvárokat, gyümölcsöket az óvodások és iskolásoknak elvittük.

A következő hétvégén /szombat-vasárnap/ volt még látható akkor sem volt hiány a látogatókból.

A vendégkönyvben sok dicséretet és biztatást kaptunk.

Ezeket nagyon köszönjük, és köszönet mindenkinek, aki eljött és megnézte, valamint azoknak, akik bármiben a segítségünkre voltak, hogy ez a kiállítás is így sikerülhetett.

A vendégkönyvbe beírt sorokkal zárjuk beszámolónkat:

„Ehető, iható, kóstolható, nézhető, felemelő, a szivárvány minden színében pompázó kiállítás”

Már gondolkodunk a jövő évi kiállítás témáján, mert biztos, hogy 2013-ban is lesz valamilyen kiállítás Hirden.

Napsugaras Ősz Asszonyklub nevében:

Békefi Ernőné egyesületi tag