Hird Polgárőrség hirei

Tisztelt hirdi polgárok, Hird és körzete lakói!

Az  eddigi csodálatos időt kihasználva mindenütt végzik az emberek az ilyenkor megszokott őszi munkákat.  A  munkára koncentrálva észre sem veszik, hogy  vannak olyan emberek, akik azt figyelik, hogy mikor távoznak fáradtan  kis birtokukról a szorgos családok, hogy az egész évben végzett munkájuk gyümölcsét megdézsmálják, ellopják, megrongálják.           Most van az az időszak, mikor leforrtak a borok, a cefrék, és ott pihennek a pince mélyén, vagy csak az épületben, de lehet a családi házuk mellékhelyiségeiben is a sok értékes nedű, kisgép, vagy egyéb munkaeszköz. Háziállataikat is fokozottan figyeljék!  Most pedig közeledik a disznótor.  A füstölt árú. stb.

Nem tudjuk annyiszor leírni, amekkora kárt okozhatnak azok, akik kilesik, mikor hagyják őrizetlenül pincéiket, kis birtokukat, családi házukat.

Zárjanak minden helyiséget!  Csináljanak csapdákat akár!  Ne bízzanak senkiben! Ne engedjenek be idegeneket semmiképp sem!

Kérjük ezúton, hogy figyeljenek fokozottan értékeikre.

Mi polgárőrök is ezt tesszük, de mindenütt egyszerre nem tudunk ott lenni .

Figyelőőri szolgálati időnk alatt sok jelzést kapunk, melyekre folyamatosan figyelünk, erről információt természetesen nem adunk ki, hogy adott időben lecsaphassunk azokra, akik olyan időpontban mozognak, kérdéses helyeken, amikor nem igazán biztos, hogy egészségük érdekében vannak jelen. Nemsokára fokozottan ellenőrizzük a temetők környékét, hogy csökkentsük a koszorú és a viráglopásokat.  Nem biztos, hogy mindig látni fogják polgárőreinket, de higgyék el ott leszünk.

Október hónapban szolgálati időnk rendszeres kitöltése mellett, segítséget adtunk a szüreti bál lebonyolításához, napközben négy fővel és éjszakai szolgálattal.  Emellett természetesen járőreink ügyeltek a rendre és biztonságra.

2012. 10. 20.-án  az újra megnyílt Nyárfa vendéglőben a vendéglő vezetőjével közösen rendeztünk egy kis bulit, amely jövedelmének  20%-a  a Polgárőrségünket támogatta, igaz nem nagy összeg, de a fontos  kiadási dolgokat ki tudjuk fizetni.

Jól sikerült  a visszhang is minket igazol,  sokan voltunk,  élőzene volt, és  hajnalig tánc, étel  fogyasztási  lehetőség  a sok ital mellett.

Kérjük a Tisztelt lakosságot, hogy támogassa egyesületünket, mert amit teszünk, azt saját költségünkön tesszük, mindannyiunk érdekében.  Már kisebb anyagi támogatással  az épületünk helyiségének berendezéséhez  is sokan hozzájárultak. A Polgárőr Egyesületünk nevében nagyon köszönjük!

Folyamatos elérhetőségünk: Ügyeleti mobil tel.: 06 20 388-8679

Személyes kapcsolat:  Fogadó óra minden hét  Csütörtök 17.00-19.00 között, a Hirdi u. 18.

szám alatt székhelyünkön a volt vasútállomás épületében.

Csőkör Lajos

Hird település Polgárőrség Elnöke