A vasasi iskola hírei

Elkezdődött az új tanév a vasasi iskolánkban is. Pici és aranyos gyermekarcok léptek a búcsúzó nyolcadikosok helyébe, akik kíváncsian ismerkednek az iskoláslét rejtelmeivel. Az első osztály a tanévnyitó ünnepélyen kedves műsorral mutatkozott be, amit ezúton is köszönünk nekik és felkészítő óvó nénieiknek! Az új iskolás generáció osztályfőnöke Csörsz Jenőné Irénke néni, aki persze mindent megtesz az iskolakezdés zökkenőmentességéért. Kis elsőseink: Bedő Barbara, Bogdány Dávid, Farkas Olivér Grófó, Fodor Natasa, Hollósi Richárd, Huszák Márton, Kardos László, Mityók Roland Bendegúz, Puskás Zoltán, Rózsa Bakacsi Kevin, Zsagár Alexandra.

FÉNYKÉP

Ettől a tanévtől a vezetőség és a tanári kar új szabályokat vezetett be az iskolai fegyelem erősítése érdekében. E szabályzat része, hogy az iskola bejárati ajtaja tanítási idő alatt zárva van. Az udvari szünetekben az iskola hátsó, sportpálya felőli udvarát használjuk, ahonnan a gyerekek nem tudják elhagyni az iskola területét, így mindig szem előtt vannak. Továbbá a gyerekek biztonsága érdekében az iskolaudvart körbekerítjük. Kérjük a környéken lakókat, hogy átjárásra az iskola előtti parkolót használják! Meggyőződésünk, hogy ezek a szabályok közös érdekeinket szolgálják.

Több pécsi kulturális programot szervezünk a félévben diákjaink számára. Ebben az évadban a Pécsi Nemzeti Színház műsorára tűzte a János vitézt, amelyet szeretnénk iskolánk tanulóival megnézni. A Tudásközpontot is végre meglátogatjuk, az e programokkal kapcsolatos részleteket, a pontos időpontokat természetesen az iskolában fogjuk kihirdetni.

Az október 6-ai műsort idén az 5. osztályos tanulókkal próbáljuk. A műsorban szereplő tanulók Bartalos Mendi, Bedő Bernadett, Dallos Szilvia, Fritz Máté, Hegyközi Patrik, Horváth Patrik, Keszler Gergő, Korom Norbert és Nagy Anita. Az ünnepség október 5-én az iskolai nagyszünetben 10 órakor tartjuk. A programra sok szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket! Az október 23-i műsort a 8. osztályos tanulókkal fogjuk próbálni, erről a következő számban beszámolunk.

Akikre büszkék vagyunk:

2012. szeptember 18-án megrendezett városi tehetségkutató atlétikai futóversenyen iskolánk tanulói nagyon szépen szerepeltek.  Az alábbi egyéni eredmények születtek:

60 méteren 7. helyezett Engelsbach Balázs 5.o.

100 méteren 3. helyezett  Tornai Benjámin 8.o.

600 méteren 4. helyezett  Engelsbach Balázs 5.o.

800 méteren    1. helyezett Tornai Benjámin 8.o.

2. helyezett Buzás Sándor 8.o.

5. helyezett Bogdány János 8.o.

6. helyezett Csokonai Roland 8.o.

8. helyezett Bogdán Márk 7.o.

Október 26-án 16–21 óráig  rendezzük a II. Vasasi Tökfesztivált. Helyszíne a vasasi iskola.

Programok:

Töklámpás, tökszoborfaragás – hozott tökből

Ugrálóvár

Diszkó, filmvetítés

Sátor üdítővel és egyéb finomságokkal

Lufi, vattacukor, nyalókák

Sült tök, zsíros kenyér, szendvics, csalántea

Értékeljük a legsikerültebb faragványokat és a legrondább jelmezeket!!!

Programjainkra mindenkit sok szeretettel várunk!